Kalnu kaza bezbailīgi pozē fotogrāfam 200 metru augstumā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REX/Vida Press

Itālijas Alpos bezbailīgs kalnu kaza pozējusi dabas fotogrāfam uz klints 200 metru augstumā virs zemes, vēsta «Rex Features».

54 gadus vecais fotogrāfs Stefano Marsi ar māsu devās kalnos cerībā satikt Alpu kalnu kazas, kas ir īpaši izveicīgas kalnos kāpējas. Kalnos tās meklē sāļus, kas ir Alpu kalnu kazu ēdienkartes sastāvdaļa.

Radinieku ekskursija kalnos beidzās veiksmīgi. Marsi izdevās pietuvoties vienai no kalnos mītošajām kazām, kura drosmīgi pozēja fotogrāfam, stāvot uz augstas klints malas.

Marsi stāstīja, ka kāds viņa draugs, kurš arī aizraujas ar dabas pētīšanu, esot parādījis vietu kalnos, kur bieži uzturas Aplu kalnu kazas. Tām ir mierīgs raksturs, un kalnu dzīvnieki pieraduši pie cilvēku klātbūtnes.

«Nekad nebūtu ticējis, ka izdosies piekļūt tik tuvu un kalnu kaza neaizbēgs,» sacīja Marsi, kurš izveicīgo dzīvnieku fotografēja no apmēram metra attāluma. «Pat tad, kad pienācu pārāk tuvu, viņa palēca tikai dažas pēdas atpakaļ, līdz saprata, ka neesmu bīstams.»

19.gadsimtā Alpu kalnu kazas malumedniecības dēļ gandrīz izmira. Taču to skaits palielinājās 20.gadsimta sākumā, kad tika pieņemti bargi likumi pret malumedniecību.

Mūsdienās Alpos dzīvo vairāk nekā 20 000 Alpu kalnu kazu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu