Sunīte Lulū izgāžas CIP mācībās - sprāgstvielu ošņāšana viņu neinteresē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) sacēlusi vētru sociālajos tīklos ar paziņojumu, ka atbrīvojusi no mācībām sunīti Lulū. Viņa neizrādīja interesi par intensīvajām mācībām un nebija pierunājama pat ar kārumiem, tāpēc tagad pusotru gadu vecā kucīte vada parasta suņa cienīgu dzīvi, spēlējoties ar sava saimnieka ģimeni, vēsta «The New York Times».

«Ar skumjām paziņojam, ka dažas nedēļas pēc mācību uzsākšanas Lulū sāka izrādīt pazīmes, ka viņu neinteresē spragstvielu smaržu atpazīšana,» tvītoja CIP.

Suņa deguns var saost apmēram 19 000 dažādu sprāgstvielu smaržu. Lai sagatavotu CIP suņus, tiem jāiziet intensīvas sešu nedēļu apmācības, kas notiek katru dienu. Pēc tam tiek rīkotas vēl desmit nedēļas ilgas apmācības kopā ar suņa saimnieku. Pabeidzot «kucēnu skolu», suns prot saost sprāgstvielas automašīnās un bagāžā un ziņot par tām saimniekam.

Drošības dienestu un policijas suņiem pēc tam jāstrādā apmēram 60 stundas nedēļā. Parasti suņa «karjera» ilgst aptuveni septiņus līdz astoņus gadus.

Foto: AFP/Scanpix

Taču Lulū bija citi plāni, kā pavadīt savu mūžu. Kad treneriem kļuva skaidrs, ka mācības sunīti neinteresē, viņi kļuva par «suņu psiholoģiem» un centās novērtēt situāciju, norāda CIP. Lulū tika arī lutināta ar našķiem un garākiem pārtraukumiem, taču tas viņu nepadarīja par centīgāku skolnieci.

«Lulū neintersēja sprāgstvielu meklēšana,» secināja CIP. «Pat tad, kad centāmies viņu motivēt ar ēdienu un rotaļām, viņa acīmredzami neguva no tā nekādu prieku.»

Lulū savās mājās pieņēma CIP darbinieks, par kura pārinieci Lulū būtu kļuvusi, ja veiksmīgi pabeigtu mācības. Tagad viņa bauda mierīgu dzīvi mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu