Foto: Rotaļīgs gepardu mazulis apgūst medīšanu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Gepardi ir gaļēdāji un viena no iecienītākajām dzīvnieku barībām ir gazeles. Cenšoties iegūt medījumu, gepardi to noskata ar redzi un uzsāk pakaļdzīšanos. Medības parasti ilgst ne vairāk kā vienu minūti, tāpēc jau pirmajos dzīves mēnešos dzīvniekiem tās jāsāk apgūt.

Savvaļas fotogrāfs Eliots Neps dalījies ar interesantām fotogrāfijām no savvaļas dabas parka «Masai Mara» Kenijā, kurās redzams, kā gepardu mazulis apgūst medīšanu. Lai arī gazeles ir iecienīts gepardu ēdiens, šis mazulis vēl nebija sapratis, ko tieši ar šo dzīvnieku darīt, ziņo aģentūra «Rex Features».

Attēlos atspoguļota pirmā gepardu mazuļa diena, apgūstot medīšanu. Dzīvnieks skrēja pakaļ gazeles mazulim, tomēr, noķerot to, izskatījās, ka abi ir gatavi teju spēlēties.

«Rotaļīgais gepardu mazulis aizsteidzās pie medījuma un izskatījās, ka viņš bija nedaudz apmulsis, par to, kāpēc viņa pusdienas joprojām spārdās,» par redzēto stāsta fotogrāfs Neps.

Lai arī uzdevums nebija pārāk grūts, mazulis tā arī nespēja izprast, kā tieši tikt pie kārotās maltītes. Pēc neilga brīža palīgā steidzās mātīte, tomēr nogalinot gazeli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu