Noskaties! Šrilankā izglābj bedrē iekritušu ziloni

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dabas aizstāvji Šrilankā no nāves paglābuši ziloni, kas bija iekritis bedrē un nespēja no tās izkļūt paša spēkiem, vēsta aģentūra «Reuters». Glābšanas operācija prasīja trīs stundas.

Dabas aizsardzības dienesta darbinieki Šrilankas ziemeļos devās palīgā savvaļas zilonim, kas bija iekritis lauksaimniecības vajadzībām izraktā bedrē. Dzīvnieks tur bija pavadījis trīs dienas.

Darbinieki ar ekskavatoru izraka taku, pa kuru zilonis izkārpījās laukā no bedres. Pēc tam ziloni iedzina atpakaļ džungļos.

Šrilankā cilvēku un ziloņu sastapšanās ir arvien biežāka parādība, jo tiek izcirstas lielas mežu platības. Līdz ar to mazākas paliek teritorijas, kurās var mitināties ziloņu populācija.

To vēl vairāk pastiprinājis pēdējo 40 gadu laikā lielākais sausums, kas licis ziloņiem doties uz cilvēku apdzīvotajām vietām ēdiena un ūdens meklējumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu