Antisanitāru apstākļu dēļ no «Haskiju parka» izņem 26 suņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no suņu turēšanas vietas «Ziru skolas», kas atrodas Ventspils novada Ziru pagastā, jeb tā saucamajā «Haskiju parkā» izņēmis 26 suņus, jo pārbaudē konstatēti būtiski labturības prasību pārkāpumi, informēja PVD.

PVD pārbaudi suņu turēšanas vietā veica pēc tam, kad saņēma informāciju par iespējamiem turēšanas un labturības prasību pārkāpumiem.

Pārbaudē inspektori konstatēja, ka suņi tiek turēti antisanitāros apstākļos - mēslos un mitrumā, netiek nodrošināta suņu pilnvērtīga ēdināšana un fiziskās aktivitātes.

Dienestā informēja, ka, ņemot vērā iepriekš minēto, PVD izlēma izņemt no suņu turēšanas vietas 26 dzīvniekus. Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedībā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu