Pasaulē lielākais pārtikas ražotājs «Nestle» atteiksies no sprostos dētām olām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē lielākais pārtikas un dzērienu ražotājs «Nestle» paziņojis par apņemšanos pilnībā atteikties no sprostos dētu olu izmantošanas savos produktos.

Šveices kompānijas «Nestle» jaunā dzīvnieku labturības politika paredz sprostu izskaušanu Eiropas un ASV piegādes tīklos līdz 2020. gadam, savukārt Dienvidamerikā, Āfrikā, Okeānijā un Tuvajos Austrumos – līdz 2025. gadam. Arī Krievijā, Ukrainā un Āzijā uzņēmums plāno ieviest šo politiku līdz 2025. gadam.

Šī politika attieksies uz visiem «Nestle» zīmoliem, tostarp «Gerber», «Nesquik», «Butterfinger», «KitKat», «Wonka», «Hot Pockets», «Lean Cuisine», «Stouffer's», «Dreyer’s», «Häagen-Dazs» un citiem.

Šo «Nestle» lēmumu atzinīgi novērtējusi Latvijas dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācija «Dzīvnieku brīvība».

«Izsakām atzinību par šo «Nestle» lēmumu un progresīvajiem labturības politikas ieviešanas termiņiem, kas kalpos kā uzskatāms piemērs pārējiem pārtikas uzņēmumiem visā pasaulē,» norāda organizācijas «Dzīvnieku brīvība» vadītājs Aivars Andersons. «Šis ir vēsturisks mirklis fermu dzīvnieku aizsardzībā, kas iezīmē pagrieziena punktu reformās attiecībā uz viscietsirdīgākajām industriālās lopkopības praksēm.»

«Šāda apņemšanās ir būtisks solis virzībā uz atteikšanos no sprostiem olu nozarē visā pasaulē. Sagaidāms, ka «Nestle» lēmums izaicinās citus pārtikas uzņēmumus, restorānus un mazumtirgotājus veikt līdzīgas apņemšanās,» sacīts «Dzīvnieku brīvība» paziņojumā.

Šo lēmumu «Nestle» pieņēma pēc sarunām un sadarbības ar «Open Wing Alliance» – starptautisku fermu dzīvnieku aizstāvības organizāciju apvienību, kuru Latvijā pārstāv organizācija «Dzīvnieku brīvība», piebilsts «Dzīvnieku brīvība» paziņojumā.

«Dzīvnieku brīvība» Latvijā ir izvērsusi kampaņu pret sprostos turētu vistu olu izmantošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu