Japānas Vaļu festivāla ēdienkartē - tikai vaļu gaļas delikateses

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Japānā pirmoreiz notika Vaļu festivāls, kura apmeklētājiem tika pasniegti visdažādākie vaļu gaļas ēdieni, tostarp vaļa suši un steiks. Par spīti starptautiskajiem iebildumiem, Japānā joprojām notiek vaļu medības un pasākumu rīkotāju sapnis ir atcelt ierobežojumus šai industrijai, raksta aģentūra «Reuters».

Vaļu festivālu organizē valdības atbalstītais Vaļveidīgo izpētes institūts (ICR), kas cer atjaunot komerciālās vaļu medības. Starptautiskā Vaļu medību komisija 1986.gadā noteica vaļu komerciālo medību aizliegumu, bet atļāva vaļu nogalināšanu zinātniski pētniecisku pasākumu laikā. Atsaucoties uz šo punktu, Japāna turpina medīt vaļus Antarktīdas piekrastes ūdeņos, nemaz neslēpjot faktu, ka gaļa tālāk nonāk veikalos un restorānos.

2014.gadā ANO Starptautiskā tiesa lika Japānai pārtraukt medības ūdeņos ap Antarktīdu, taču tas tika ievērots tikai vienas medību sezonas garumā. 2016./2017. gada medību sezonā Japānas kuģi šajos ūdeņos nomedīja 333 vaļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu