Zviedrijas slavenajam baltajam alnim draud nošaušana

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijā mītošajam retajam baltajam alnim, kas vasarā kļuva par interneta sensāciju, draud nošaušana, jo dzīvnieks uzbrucis kādai sievietei, vēsta portāls «The Local».

Policija vietējiem medijiem apstiprinājusi, ka dzīvnieku ar pilnīgi balto apmatojumu varētu nākties nošaut pēc tam, kad alnis izturējās agresīvi pret sievieti, kura mežā pastaigājās ar saviem suņiem.

Taču vispirms mednieki centīsies par Ferdinandu iesaukto dzīvnieku aizbaidīt prom no apdzīvotās vietas, kuras tuvumā tas mitinās. Ja tas neizdosies, policijai nāksies ķerties pie drastiskām metodēm, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību.

«Daži tur dzīvojošie cilvēki aļņa dēļ neiet laukā, piemēram, veci cilvēki ar staiguļiem, kuri nevarētu aizbēgt prom, ja tas viņiem tuvotos,» medību žurnālam «Svensk Jakt» sacīja policijas pārstāvis Kristofers Lefs. «Tas nav mājdzīvnieks, lai arī daži to par tādu uzskata. Alnis varbūt izskatās mierīgs, taču tam ir dabiskie instinkti.»

Vasarā internetā lielu popularitāti iemantoja video, kurā redzams neparastais dzīvnieks. Drīz vien vietā, kur tas dzīvo, sāka sarasties daudz tūristu, kuri cerēja pilnīgi balto alni skatīt paši savām acīm.

Lai arī Ferdinanda kažoks ir pilnīgi balts, dzīvniekam nav albīniem raksturīgo sarkano acu. Skaistā kažoka krāsa izveidojusies ģenētiskas mutācijas rezultātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu