No kāda zvejas kuģa Liepājas pludmalē nonāk vairākas tonnas beigtu zivju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Liepājas pludmalē lielā apjomā izskalotas beigtas zivis, no kurām atbrīvojies kāds pagaidām nenoskaidrots zvejas traleris, informēja Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes direktore Ingrīda Sotņikova.

Liepājas reģionālā vides pārvalde pēc vakar saņemtās informācijas par Liepājas pludmalē izskalotajām zivīm apsekojusi Liepājas pludmali un konstatējusi, ka aptuveni 1300 metru garā joslā ir izskaloti beigti jūrasgrunduļi, kā arī nelielā daudzumā plekstes un mencas. «Iespējamais kopējais zivju daudzums, pēc aptuveniem aprēķiniem, varētu sasniegt pat trīs tonnas, kas ir nozīmīgs daudzums,» atzina Sotņikova.

Pēc redzētā inspektori secinājuši, ka kāds no zvejas traleriem, kas zvejo mencas, pirms ienākšanas Liepājas ostā ir atbrīvojies no neplānotā loma. Beigto zivju vizuālais izskats neliecina par saindēšanās pazīmēm, piebilda Sotņikova.

Pašlaik Liepājas reģionā vides pārvalde cenšas noskaidrot visus apstākļus un iespējamo kuģi, kurš veicis šādas darbības. VVD Zivju kontroles departamentam ir lūgts izanalizēt pieejamos satelītattēlus, lai noskaidrotu iespējamo zvejas kuģi, kurš pirms ienākšanas Liepājas ostā ir atbrīvojies no jūrasgrunduļu loma.

Liepājas reģionālā vides pārvalde ir sazinājusies ar Liepājas domes Vides daļu par pilsētas pludmales attīrīšanu no izskalotajiem jūrasgrunduļiem un to utilizēšanu.

Pašvaldības iestāde «Komunālā pārvalde» šodien ir sākusi beigto zivju un aļģu savākšanas darbus, informēja «Komunālās pārvaldes» pārstāvis Aigars Štāls. Izmantojot traktortehniku, zivis un aļģes tiek sastumtas kaudzēs, lai pēc tam ar pašizgāzēju tās nogādātu Liepājas reģiona sadzīves atkritumu poligonā «Ķīvītes». «Tā kā zivis ir izskalotas lielā apjomā un salīdzinoši garā pludmales posmā, tostarp arī centrālajā Zilā karoga pludmalē, savākšanas darbiem būs nepieciešamas vismaz pāris dienas,» atzina Štāls. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, beigtās zivis izskalotas arī blakus esošajā Nīcas novadā, Bernātos.

Jau ziņots, ka oktobra beigās beigtas zivis tika izskalotas arī Ventspilī, Staldzes pludmalē. Arī toreiz starp beigtajām zivīm pārsvarā bija jūrasgrunduļi, bet mazākā daudzumā - arī plekstes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu