Nekaunīgs kovārnis nolaidies uz brieža galvas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Kovārņi ir vārnu ģints putni un barojas ar teju visu, ko vien var atrast. Nereti šie putni barību meklē arī uz citu dzīvnieku kažoka. Uzskatāmu piemēru izdevies iemūžināt fotogrāfam Maksam Elisam, kurš uzņēmis uzjautrinošus attēlus ar kādu kovārni, kas meklē kukaiņus brieža kažokā.

Attēli uzņemti Ričmonda parkā Londonā, kur kāds izsalcis kovārnis nolaidies uz brieža galvas un netraucēti sācis pa to pārvietoties, brīžiem aizsedzot pat dzīvnieka acis. Savukārt briedis par sava jaunā kompanjona klātbūtni it nemaz neiebilda, ļaujot viņam atbrīvoties no nevēlamajiem kukaiņiem.

Fotogrāfs Makss Eliss aģentūrai «Caters News Agency» atklājis, ka vērojis briežus vairākas stundas līdz pamanījis šo uzjautrinošo situāciju.

Kovārņi barojas ne tikai ar kukaiņiem. Šie putni neatsakās arī no maziem putniem un dzīvniekiem, kā arī zirnekļiem, graudiem, sēklām un ogām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu