Dzīvnieku patversme ir gatava ziemai! Paldies visiem! (23)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ap 300 talcinieku un dzīvnieku mīļotāju svētdien, 7.novembrī, pulcējās Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē, lai sakoptu teritoriju un iepazītos ar apstākļiem patversmē.

Jau pl.11:00 no rīta Stopiņu novada Līčos ieradās pirmie ciemiņi ar noderīgām un gardām dāvanām dzīvniekiem, kuriem patversme ir pagaidu patvērums. Diena iesākās ar kinologu paraugdemonstrējumiem - izrādās, suņi var ne tikai paklausīgi staigāt un sēdēt, bet arī lekt ar lecamauklu, „cept omleti” un savākt izmētātās rotaļlietas groziņā!

Apmeklētāji savām acīm pārliecinājās, ka arī dzīvniekus, paņemtus no patversmes, var izaudzināt paklausīgus, ja saimnieks audzināšanā iegulda pacietību, rūpes un mīlestību.
Foto: Publicitātes foto

Iestiprinājušies ar tēju un maizītēm, uzņēmīgie talcinieki atrada sev piemērotu nodarbošanos - grāba lapas, dedzināja žagarus, nolīdzināja zemi, sašķiroja un pakoja saziedotās drēbes un segas, zāģēja malku un darīja daudzus citus vērtīgus darbus. To gan būtu grūti paveikt bez Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas dārzi un parki” aizdotajiem darbarīkiem, tādēļ viņiem lielais paldies.

Ikviens varēja samīļot suni un doties ar viņu pastaigā vai paciemoties kaķu blokā, lai samīļotu tā iemītniekus. Mājup devās arī viens kaķis, bet divi jau gaida rindā.
Foto: Publicitātes foto

Prieks un pateicība par pasākumā „Sasildi mani” gūto atsaucību bija ne tikai  dzīvniekiem, bet arī patversmes apsaimniekotājas - biedrības “Dzīvnieku pansija Ulubele” darbiniekiem un brīvprātīgajiem. „Ulubeles” vadītāja Inga Rēvelniece atzīst: „To apjomu ko šodien izdarījām, mums būtu jāstrādā mēnesi diendienā ar slapju muguru, un tad jautājums - vai tiktu galā! Atsaucība bija liela - saziedoja daudz labu mantu, un tas prieks, ko deva suņiem, šīs garās pastaigas un minku apčubināšana – tas viss ir nenovērtējams.”

„Ulubele” izsaka sirsnīgu pateicību visiem svētdienas ciemiņiem un talciniekiem, kuri palīdzēja ar enerģisku darbu, ziedojumiem un dāvanām suņiem un kaķiem, kuriem pagaidām vēl nav sava saimnieka. Katrs ir aicināts atbraukt ciemos jebkurā nedēļas dienā no plkst. 10 līdz 16, lai izdarītu ko labu un noderīgu.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu