Britu premjera ģimene no patversmes paņēmusi kaķi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dauningstrītas rezidencē atkal būs "oficiālais kaķis", kuru Lielbritānijas premjera Deivida Kemerona ģimene paņēmusi no patversmes, vēsta britu mediji.

Trīs līdz piecus gadus vecais īsspalvainais runcis Lerijs otrdien pameta savas šogad atrastās mājas "Battersea Dogs & Cats Home" patversmē, lai turpmāk gozētos Dauningstrītā.

Lerijs patversmē nonāca Jaunā gada pirmajās dienās, kad atrasts klīstam Londonas ielās, kur, spriežot pēc viņa stāvokļa, arī kādu laiku mitinājies.

Neskatoties uz ielās pavadīto laiku, Lerijs ir mīlīgs, aktīvs un pašpārliecināts kaķis.

Pēc Dauningstrītā manītām vairākām žurkām rezidences apsaimniekotāji vērsušies "Battersea Dogs & Cats Home" patversmē, lūdzot ieteikt kādu piemērotu kaķi.

Patversmes darbinieki arī paviesojušies britu premjera rezidencē, novērtējot mājokļa piemērotību mājdzīvnieka uzņemšanai.

"Dauningstrītas desmitais nams patiesi ir ikviena kaķa sapnis, jo tur ir daudz telpu, ko izpētīt, tāpēc  esmu pārliecināta, ka Lerijam tur patiks dzīvot," sacīja patversmes pārstāve.

Iepriekšējais Lielbritānijas premjerministra Dauningstrītas rezidences "oficiālais" kaķis Sibila nomira 2009.gada rudenī pēc īsas slimošanas. Melnbaltā kaķene Sibila uz Londonu pārcēlās divus gadus agrāk kopā ar Lielbritānijas finanšu ministra Alistēra Dārlinga ģimeni, kas dzīvo Dauningstrītas 10.nama otrajā stāvā. Tomēr Sibila pusgada laikā nespēja iedzīvoties Dauningstrītas rezidencē, tāpēc kaķis pārcēlās uz dzīvi pie Dārlingu ģimenes draugiem Londonā.

Sibila bija pirmais oficiālais kaķis Dauningstrītas 10.namā kopš 1997.gada, kad līdz ar Tonija Blēra ģimenes ievākšanos rezidencē toreizējam britu "pirmajam kaķim" Hamfrijam tika parādītas durvis.

Hamfrijs Dauningstrītā pieklīda 1989.gadā vēl Mārgaretas Tečeres laikā.

Nākamā konservatīvā premjera Džona Meidžora laikā Hamfrijs palika rezidencē, taču leiboristu uzvara vēlēšanās 1997.gada maijā krasi mainīja "oficiālā kaķa" likteni.

Sešus mēnešus pēc Tonija Blēra ģimenes ievākšanās Dauningstrītā kaķis bija pazudis, izraisot presē plašus minējumus, ka pie tā vainojama Blēra sieva Šerija.

Toreiz ap kaķi sacēlās vesela ažiotāža, konservatīvajiem deputātiem britu parlamentā pieprasot pierādījumus, ka Hamfrijs vēl ir dzīvs.

Žurnālisti vēlāk tika uzaicināti uz kaķi pieņēmušā Blēra personāla locekļa īpašumu Londonas dienvidos, kur Hamfrijs fotografēts, un fotogrāfijas nākamajā dienā rotāja britu laikrakstus.

Hamfrijs nomira 2006.gada martā cienījamā 18 gadu vecumā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu