Labdarības kustības «Atbildības diena» noslēguma pasākumā saziedots LS 33 238! (22)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmoreiz organizētā dzīvnieku labdarības kustība Atbildības diena sestdien, 27.aprīlī, noslēdzās ar brīnišķīgu rezultātu. Kopumā saziedoti 33 238 Ls, kas nodrošinās iespēju palīdzēt Latvijas patversmēs esošajiem dzīvniekiem būt veseliem un paēdušiem vairāk nekā vienu mēnesi. Kustības iniciatori SMScredit.lv un organizatori TV kanāli TV5, Kanāls 2 un biedrība Dzīvnieku policija, kā arī kustības draugi TVNET no sirds pateicas ikvienam, kuri iesaistījās labdarības kustībā Atbildības diena un palīdzēja dzīvniekiem sniegt pašu svarīgāko – sirds siltumu un mīlestību!

Sestdien Kanāla 2 tiešraidē piedzīvotos prieka un brīnumu mirkļus uz skatuves un skatītāju rindās papildināja vēl kāds patiess pārsteigums - SMScredit.lv izpilddirektors Toms Jurjevs paziņoja, ka zīmols SMScredit.lv papildus ziedos Ls 10 000. «Mēs izdomājām, ka papildus jau saziedotajai naudai, ko saziedojāt jūs visi, mēs pieliksim klāt vēl desmit tūkstošus latu.» Tā ka, pateicoties mūsu visu kopīgai atsaucībai – saziedotajiem līdzekļiem, patversmēs mītošo dzīvnieku ikdiena kļūs dzīvespriecīgāka un pilnvērtīgāka. Kopumā saziedotie 33 238 lati ļaus iegādāties dzīvniekiem nepieciešamo pārtiku, iespēju saņemt regulāru vetārsta apmeklējumu un citas lietas, kas viņu dzīves kvalitāti paaugstinātu.

Sirsnīgs koncerts

Labdarības akcijas Atbildības diena noslēguma dienā t/c Spice, sākot ar 18:30, TV5 moderatores Svetlanas Puntes un dziedātāja Andra Freidenfelda vadībā norisinājās lustīgas aktivitātes. Visapkārt valdīja pacilājoša atmosfēra, ikviens pasākuma apmeklētājs teica sirsnīgus novēlējumus Latvijas patversmēs mītošajiem dzīvniekiem. Atbildības dienas koncertā tiešraidē ar skaistām dziesmām skatītājus uzrunāja dzīvnieku draugi, mūziķi Samanta Tīna, šova OKartes Skatuves solistes Antra Stafecka un Kristīne Pāže, aktieris Rihards Lepers. Pasākumu atklāja mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa sarakstītā dziesma Suns, kas tapusi kā M.Freimaņa fonda īpašais dāvinājums labdarības kustībai Atbildības diena. Šo dziesmu ir ieskaņojis mūziķu koris – tajā ir dzirdami grupas Putnu balle dziedātāji, tādi solisti kā Olga Rajecka, Emīls Balceris, Antra Stafecka, Lauris Reiniks, Valters Frīdenbergs un Kaža.

Bez mūziķiem uz koncertu bija ieradušies arī LNT šova Zelta ķepa finālisti un dalībnieki – dzīvnieki un viņu pacietīgie un mīlošie saimnieki, pārsteidzot ikvienu klātesošo ar gudriem un meistarīgiem priekšnesumiem. Tajos varējām redzēt, cik ļoti uzticīgi un jūtīgi, kā arī atbildīgi dzīvnieki ir pret savu saimnieku! Un saimnieki pret dzīvnieku, jo iegūtās prasmes atspoguļo veltīto uzmanību un laiku.

Aizkustinoši stāsti

Uz noslēguma pasākumu bija ieradies arī viens no Atbildības dienas stāstu varoņiem – suns Reksis. Pret Reksi reiz bija necilvēcīgi izturējušies nezināmi cilvēki, taču viņš laicīgi tika nogādāts patversmē. Tagad, veiksmīgi atguvies, viņš ir kļuvis dzīvespriecīgs un draudzīgs, ko pieredzējām sestdienas vakarā. Savukārt pārsteidzošs bija viens no Andra Freidenfelda uznācieniem uz skatuves - viņam līdzi tipināja suns uz riteņiem - Fuksis, kurš 2011. gadā pārdzīvojis savas dzīves traģēdiju. Ir divas versijas, kas ar žiperīgo dzīvnieku ir noticis, - vai nu notriekusi mašīna, vai arī viņš no tās izmests. Pagaidām dzīvnieks bojātā mugurkaula dēļ pārvietojas ratiņos. Bet, pateicoties cilvēku, kuri viņu paņēma no patversmes, neatlaidībai, šobrīd suņuks jau jūt savu trešo kāju. Tas tiešām bija aizkustinošs apliecinājums gan cilvēka spējai uzņemties atbildību, gan arī suņa uzticībai un pateicībai.

Ar kustību Atbildības diena mēs visi kopā esam pierādījuši, ka mums nav vienalga! Kopumā sestdien tika saziedoti 33 238 lati. Tiešraides nobeigumā Andris Freidenfelds teica paldies katram, kurš ir kopā ar tūkstošiem dzīvnieku Latvijas patversmēs, jo katram dzīvniekam ir nepieciešamas mājas. Kā arī lika atcerēties, ka dzīvnieks - tā ir mūsu, cilvēku, atbildība. To apliecināja biedrības «Dzīvnieku policija» valdes locekle Ilze Džonsone: «Patversmes nav mājas, tas ir tikai un vienīgi pagaidu patvērums. Un, runājot par dzīvniekiem, nauda nav pats galvenais viņiem, viņiem galvenais ir šī atbildība.»

Tikai mēs, cilvēki, ar savu rīcību varam pierādīt, ka esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu