Dzīvespriecīgajam suņukam Džerim palīdz atlabt ikdienas peldēšana (26)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laila Strazdiņa

Džeris ir trīs gadus vecs Rietumsibīrijas laika, kuram liktenis bija lēmis kļūt par nemīlētu dzīvnieku. Džeris mita nevis mājās līdzās saimniekam, bet gan nekopta īpašuma izgāztuvei līdzīgā vidē. Ne katru dienu sunim tika vests ēdamais - reizi nedēļā, divās vai pat reizi mēnesī. «Te ir žurkas, putni – lai medī un ēd,» bija atcirtis vīrietis uz kaimiņu aizrādījumiem. Tomēr kaimiņu sirdis neizturēja – viņi sāka suni barot.

Pēc laika kaimiņi ievēroja, ka suns mokās sāpēs – nevar pakaļķepas no sēdus stāvokļa pacelt un šļūkā pa piedrazoto teritoriju pusguļus. «Sunim pašam sevi jāizārstē, vai arī jāšauj nost,» uz kārtējo kaimiņu norādījumu, ka dzīvnieks jāved pie ārsta, atkal vienaldzīgi noteicis īpašnieks. Taču suņa sāpju smilksti augām diennaktīm kaimiņiem kļuva neizturami. Tā Džeris nonāca Juglas dzīvnieku patversmes «Labās mājas» aprūpē. Tik nopietni izmeklējumi (datortomogrāfija, rentgens, ultrasonogrāfija), ilga atveseļošanās un rehabilitācija ir patversmes budžetam nepanesams slogs. «Labajām mājām» bija jālūdz palīdzība.

Foto: Laila Strazdiņa

Kad par Džeri informējām patversmes mājaslapas un sociālo tīklu kontu sekotājus un lūdzām ļaudis iesaistīties suņa likteņa izlemšanā, saņēmām viennozīmīgu atbalstu: Džerim būs dzīvot! Džeris raksturā ir fantastisks, pacietīgs un kārtīgs suns. Ārsti viņu apjūsmo. Džeris grib mīļoties un būt cilvēka tuvumā.

Neatkarīgi no tā, kas Džeri gaida nākotnē, proti, pakaļķepas atgūsies vai ne, Džerim nepieciešama fizioterapija, lai ik dienas vingrinātu nekustīgās pakaļķepas un nepieļautu tālāku muskuļu atrofēšanos. Fizioterapija pirmkārt nozīmē peldēšanu, ko vairākas nedēļas katru dienu savā atvaļinājumā vai vakaros pēc darba sarīko Džera sargeņģeļi - «Labo māju» brīvprātīgās meitenes.

Džera peldināšanai iegādāta speciāla veste, izstrādāta «treniņu programma», kas paredz pa mazumiņam katru dienu slodzi palielināt.

Varam padalīties ar fantastisku video - Džeris ir spēris pirmos soļus, lai gan vēl mazliet nedrošus un nestabilus, tomēr pats saviem spēkiem!

Vēl ir pāragri ļoti optimistiski un cerīgi prognozēt viņa tālāko atlabšanu, bet prieks par pirmajiem patstāvīgajiem soļiem ir milzīgs!

Sekot Džera vasaras piedzīvojumiem un sasniegumiem rehabilitācijā, vari īpaši izveidotā blogā

Vēlreiz – paldies visiem, kas ir atbalstījuši Džeri! Šo atbalstu uztveram arī kā uzticību Juglas dzīvnieku patversmei «Labās mājas», jo bez cilvēku atbalsta patversme, kas pamatā pastāv tikai no sabiedrības ziedojumiem, būtu tukšas sienas.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu