Šausmas un smaka: saimnieks ļauj suņa kaklā ieaugt auklai (44)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Sestdienas vakarā saņemam telefona zvanu: «Mūsu kaimiņi ir aizbraukuši uz trim dienām, saviem suņiem atstājot vien spaini ar vārītiem kartupeļiem, kaķiem pārtiku iekšā, bet minkas atrodas laukā, kā arī vienam no sunīšiem kaklā ir ieaudzis striķis.» Klausoties sievietes satrauktajā balsī, saprotam, ka viņa ir apzvanījusi visas instances un atbilde ir viena – pirmdien domāsim, kā risināt šo situāciju.

Kaimiņiene stāstīja šausmu lietas gan par vistām, kas mirušas šķūnītī, gan par citiem suņiem, kuri nosaluši. Tā nu mūsu sestdienas miers un idille beidzas... Aizbraucot uz notikuma vietu, konstatējam, ka skats ir drausmīgs. Spainīši ar dūres lieluma vārītiem kartupeļiem paveras skatam, pieejot pie būdas, bet pats suns ir ielīdis šķūnī, kas pilns ar drazu, veciem dēļu atgriezumiem.

Kad ar lielu pierunāšanu vilciņš izlien laukā, pirmais, ko sajutām, ir smaka, pašam sunim atrodoties divu metru attālumā.

Ieraugot šo, aizgriežos, acīs saskrien asaras, bet kuņģis sāk streikot... Kā var būt tāda nolaidība? Kā var neredzēt? Izsaucam policiju, jo bez protokola sastādīšanas nevaram izņemt dzīvniekus.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Smaka liek rīstīties pat vetārstam! Operācija paiet veiksmīgi, tagad smagākais process ir sunci izārstēt un saukt pie atbildības dzīvnieku spīdzinātāju. Ceram, ka šoreiz lietu izdosies novest līdz tiesai.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Katrs no mums dzīvē nonāk izvēles priekšā – palīdzēt vai paiet garām.

Nebaidieties šādās situācijās rīkoties, jūsu rīcībai var būt dzīvības cena.

Nebaidieties meklēt palīdzību, jo kopā mēs varam izdarīt lielas lietas. Palīdziet mums palīdzēt. Rembo, Piparam un Mīcei ir vajadzīgs jūsu atbalsts! Tuvākajā laikā mēģināsim noķert arī otru kaķīti, kurš no svešiem mūk pa gabalu.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Kopā mēs varam glābt tos, kas paši nemāk lūgt palīdzību. Viņi un «Ķepu-ķepā» kolektīvs būs jums pateicīgi par katru ziedoto centu, par katru gaišāku domu, ko veltīsim nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem.

Dzīvnieku aizsardzības biedrības «Ķepu-ķepā» rekvizīti:


DzAB Ķepu-ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojumu konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
* Rembo ārstēšanai


Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu