Medmāsa no Peru savā mājā aprūpē 175 ar leikēmiju sirgstošus kaķus (6)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kāda medmāsiņa no Peru veltījusi visu savu laiku un dzīvi slimu kaķu aprūpei - improvizētajā slimnīcā, kas atrodas viņas mājās, tiek aprūpēti 175 ar leikēmiju slimi spalvainie dzīvnieki, raksta «The Daily Mail».

45 gadus vecā trīs bērnu māte Marija Torero aprēķinājusi, ka ik mēnesi medikamentu iegādei tērē 1785 dolārus (apmēram 1345 eiro).

Limas iedzīvotāja mitinās divstāvu privātmājā, kurā ir astoņas istabas.

175 kaķi viņas aprūpē ik dienu tiek pie barības, siltām guļvietām un medikamentiem. Medmāsa viņiem arī ada kostīmus, tā kā slimie kaķi nereti ir vārgi un bieži salst, pie tam tērpi akcentējot to atšķirīgā rakstura iezīmes.

Foto: AP/ScanPix

Kaķu vajadzībām ierīkotas daudzstāvīgas guļvietas, taču spalvaiņi tik un tā lielā mērā okupējuši visu māju, kurā Torero dzīvo kopā ar saviem sešus, 14 un 16 gadus vecajiem bērniem.

Sievietes draugi viņai dzīves atvieglošanas nolūkos ieteikuši vismaz pievērsties veselu kaķu aprūpei, taču medmāsa to noraidījusi. «Tā nav mana loma.

Es esmu medmāsa. Mans pienākums ir rūpēties par kaķiem, par kuriem neviens cits nerūpējas.

Cilvēki neadoptē pieaugušus kaķus, īpaši, ja tie ir nāvīgi slimi.»

Foto: AP/ScanPix

Lielāko daļu kaķu sieviete pieņem no ielas, un veicot testus atklāj, kāds ir to veselības stāvoklis un kāda ārstēšana nepieciešama.

Katram kaķim medmāsas aprūpē tiek dots arī vārds.

Baisā slimība saukta par «kaķu AIDS»

Leikēmija kaķiem tiek dēvēta arī par kaķu AIDS, jo ir ļoti lipīga. Slimības izraisītājs ir vīruss, kurš kaķiem vēlāk rada audzējus. Infekcija organismā iekļūst, lietojot vienus un tos pašus barības traukus, smilšu kastes un tiešu kontaktu ceļā. Inficētie mājas mīluļi var izdzīvot vairākus gadus, tomēr viņu mūžs, salīdzinot ar citiem sugas brāļiem, ievērojami saīsinās.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu