Juglas dzīvnieku patversmē viesojas tibetiešu mūki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2.septembrī pie Juglas dzīvnieku patversmes «Labās mājas» simtsgalvainās saimes ciemojās Sera Dže (Indija) Tibetas budisma klostera mūki. Vizītes laikā Latvijā mūki, no kuriem trīs ir filozofijas profesori, kas studijām veltījuši 25 gadus, piedalās virknē kultūras un labdarības pasākumu.

«Kā «Labo māju» iemītniekiem, tā darbiniekiem un brīvprātīgajiem budisma dzīvnieku glābšanas prakse bija unikāla pieredze. Lielākā daļa dzīvnieku līdz nokļūšanai patversmē ir piedzīvojuši cietsirdību un vienaldzību. Domājam, ka senā tradīcija, kas praktizēta gadsimtiem ilgi, «Labo māju» iemītniekiem noteikti nesīs pozitīvas pārmaiņas,» cer patversmes pārstāve Linda Zirdziņa.

Sirsnīgs paldies Sera Dže Tibetas budisma klostera mūkiem un budisma meditācijas centram «Ganden» par mieru, sirsnību, līdzsvaru, ko ar savu klātbūtni un dzīvnieku glābšanas prakses mantrām tie sniedza mums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu