Vetārsts Austrālijā uz operācijas galda liek.. zelta zivtiņu (19)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā uz operācijas galda nonākusi 10 gadus veca zelta zivtiņa vārdā Džordžs, raksta «The Telegraph».

Džordžam tika konstatēts audzējs. Zivtiņas īpašnieki mīlulim bija tik pieķērušies, ka lūdza veterinārārstu darīt visu iespējamo, lai glābtu mazā drauga dzīvību.

Veterinārārsts Tristans Ričs nolēma, ka zivs galu galā neatšķiras no jebkura cita mājdzīvnieka, kurš tiek mīlēts un pelnījis labu aprūpi arī grūtā brīdī.

Vai nu operācija vai iemidzināšana

Konstatējot audzēju, Ričs Džordža saimniekiem piedāvāja divas iespējas - operācija vai iemidzināšana. Īpašnieki izšķirās par operāciju, kas viņiem izmaksāja apmēram 90 eiro.

«Zivtiņai audzēja dēļ bija grūtības ēst, pārvietoties un viņu arvien biežāk apcēla citas akvārijā dzīvojošās zivis,»

problēmu skaidroja vetārsts.

«Tas bija diezgan liels audzējs - mums no nācās ķirurģiski atdalīt no Džordža galvaskausa. Kad viss bija paveikts, mēs viņu atmodinājām tīra ūdens tvertnē. Džordžs procedūru pārcieta lieliski.»

Sarežģīta procedūra

Džordža operācija nebija no vienkāršākajām - tās laikā caur zivtiņas muti mākslīgi tika vadīts ūdens no viņa akvārija, lai neizžūtu žaunas.

Īpaša lietpratība bija nepieciešama arī pareizās narkozes devas noteikšanā,

jo operāciju veica pilnā narkozē. Un narkoze tika ievadīta nevis ar injekcijas palīdzību, bet anestētisku līdzekli pievienojot ūdens tvertnei, kurā Džordžs pirms operācijas tika ievietots.

Zivtiņas īpašnieki stāsta, ka mazā drauga ciešanas vairs nespējuši izturēt. «Mēs mēdzām pievilkt krēslu pie akvārija, ir tik relaksējoši vienkārši uz viņiem raudzīties. Viņi nav tikai «priekšmeti» ūdeni - katram ir savs raksturs,» skaidro zivteles īpašnieks Lins Ortons.

Prognozē ilgu mūžu

Pēc veiksmīgās operācijas sagaidāms, ka Džordžs nodzīvos vēl aptuveni 20 gadus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu