Suņu skaitu Latvijā lēš ap 160 tūkstošiem (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aplēses liecina, ka Latvijā ir aptuveni 160 tūkstoši suņu, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) informācija, bet tikai 14 tūkstoši pašlaik ir reģistrēti.

Līdz 2016. gada jūlijam Latvijā būs jābūt reģistrētiem visiem suņiem.

ZM ir izstrādājusi grozījumus noteikumos par istabas dzīvnieku reģistrācijas kārtību, kas pieteikti Valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts precizē normas, paredzot, ka mājas (istabas) dzīvnieks tiek reģistrēts vienotā informācijas sistēmā, kas ir valsts informācijas sistēmas «Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma» sastāvdaļa, savukārt e-pakalpojumu saskarnes par datubāzē reģistrētiem dzīvniekiem tā īpašniekam būs pieejamas vienotajā publisko pakalpojumu portālā «www.latvija.lv».

Lai vietējās pašvaldības pirms 2016.gada 1.jūlija varētu ātrāk sākt suņu reģistrāciju datubāzē, noteikumu projektā iekļauts punkts, kas paredz, ka vietējā pašvaldība ar saviem saistošajiem noteikumiem var noteikt citu termiņu suņu reģistrēšanai mājas dzīvnieku vienotās informācijas sistēmā.

Latvijā ir 621 praktizējošs veterinārārsts, kā arī 118 vietējo pašvaldību. Aptuvenais pieņemtais suņu skaits valstī ir 160 000. Pašlaik datubāzē ir reģistrēti 14 127 suņi, 1008 kaķi un 67 seski.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu