Sievietei jādodas uz sociālo māju, bez pajumtes paliek 17 kaķi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Dzīvnieku aizsardzības biedrība «Ķepu Ķepā» lūdz palīdzēt. Ziemas salā uz ielas atrasts labsirdīgais suņu puika Rodžers, kuram lauzta ķepiņa un būs nepieciešama operācija. Biedrība lūdz apvienoties, lai ķepainim palīdzētu. Tomēr vēl lielākas bažas raisa stāsts par kādu sirmu kundzi, kuru gaida pārcelšanās uz sociālo māju, kur dzīvniekus turēt nav atļauts, - sieviete no grūta likteņa savās mājās bija paglābusi 17 kaķus, kuri tagad nonākuši neapskaužamā situācijā. Daudziem ir nopietnas veselības problēmas.

Vēlā vakarā saņemam sms: «Vai nevarat palīdzēt? Jelgavā sēž suns ar lauztu kāju.» Agrs rīts, kad sms tiek izlasīta, un zvanām. Jā, tā ir, bet naktī viņa ir izsaukusi ķērājus. Mēs zvanām ķērājiem, gribas zināt, vai suns ir noķerts un viss kārtībā, bet diemžēl suns joprojām skraidot. Zvanām šai sievietei un sakām, ka suns vēl klaiņo. Viņa pēc darba apsolās palīdzēt.

Sazvanāmies ap 17, un suņuku sievietei jau ir izdevies noķert un ielikt mašīnā, tiekamies Rīgā. Sunim kāja tiešām lauzta, neko darīt, aizbraucam pie vetārsta, pārbaudām, vai nav čipa. Čipa nav, bet cerības neatmetam, ieliekam sludinājumu ss.lv, un atsaucas cilvēki, kas stāsta, ka šo sunīti jau mēnesi redzējuši klaiņojot.

Es nespēju iedomāties, kādas ir sāpes: ārā, aukstumā, ar lauztu kāju, bez iespējas patverties... Cilvēku pūļi, kas iet garām un neatskatās...

Lai nu kā, Rodžeram bija arī labdari: pie kāda veikala viņu šad tad pabaroja, citi savukārt dzina prom: ko te tāds blusu maiss vazājas. Kad Rodžera glābēja viņu ieraudzīja pirmo reizi, viņa izdarīja visu, kas no viņas atkarīgs, lai suni noķertu attiecīgie dienesti, bet liktenis bija lēmis citādi.

Skaidrs ir tikai viens: nepieciešama operācija un kājiņā jāliek stienis. Pēc tam priekšā atkopšanās periods un būs vajadzīgi medikamenti.

Vai palīdzēsi Rodžeram? Viņš uz cilvēkiem ļaunu prātu netur, ir gatavs mīļoties un dot bučas visiem. Eiro pie eiro, un mums izdosies savākt nepieciešamo suņa operācijai.

Operācijas plānotās izmaksas svārstās robežās 220-280 eiro + vēl medikamenti.

Vēl viens smags notikums mūs pārsteidza nesagatavotus. Zvana veca kundzīte, lūdz palīdzību: viņai jādodas uz sociālo māju, bet dzīvniekus tur turēt neļauj. Labi, solām palīdzēt, esot pāris kaķu. Aizbraucot skats ir pavisam cits: ir pārdesmit kaķu. Precīzo skaitli pagaidām nezinu, bet izdevās saskaitīt 17 minku. Situācija ir smaga. Kaķi pie viņas nonākuši kā nu kurš, citi atrasti grāvī, citi pieklīduši. Viņa dara, cik var, bet diemžēl vecums un ratiņkrēsls šerpajai kundzītei neļauj pienācīgi aprūpēt dzīvniekus, no pensijas sterilizēt kaķenes nav iespējams, knapi var pabarot ar lētāko sauso barību.

Šobrīd ļoti aktuāls lūgums pieteikties tiem cilvēkiem, kas var dot minčiem pagaidu mājas vai vēl labāk - īstās.
Nelaime ir vel tā, ka visas kaķenes ir grūsnas. Precīzs skaits nav zināms, bet saskaitīju astoņas.

Visiem minčiem ir ausu ērcīte, parazīti, blusas.

Šobrīd, lai varētu sākt darboties, ir nepieciešama finansiāla palīdzība, pretējā gadījumā esam ar sasietām rokām un asiņojošu sirdi.

Vienas kaķenes sterilizācija ar abortu izmaksā 40 eiro, vēl katrai vajadzīgi pretparazītu pilieni (10 eiro), bet piecas dienas stacionārā izmaksā 25 eiro (ar organizācijas atlaidi).

Tātad uz vienu kaķeni izmaksas ir aptuveni 75 eiro. Par astoņām grūsnajām kaķenēm kopā - ap 600 eiro.

Uz vietas atrasti vēl arī kaķēni - pieci pusaudzīši, kuriem aizrunāta vieta pagaidu mājās. Mazajiem minčiem ārstniecības izdevumi varētu būt 35 eiro katram (pretparazītu pilieni un stacionārs) - kopumā 175 eiro. Bet uz pagaidu mājām vajadzētu arī kādu barības paku un smiltiņas. Kaķēni pirms tam jānovēro, jo pagaidu mājās jau ir citi kaķi, kurus baidāmies aplaist ar kādu kaiti.

Četriem atrastajiem runčiem plānota kastrācija, kas izmaksā 20 eiro, plus pretparazītu pilieni - kopā 120 eiro.

Visām minētajām summām papildu izmaksas vēl sastāda kompleksā vakcīna. Ar atlaidi vienas vakcīnas cena ir 15 eiro, tātad kopā 255 eiro.

Īpašas bažas raisa kaķenīte, kuru pamanījām pirmā apciemojuma reizē, - viņai smagi iekaisis polips, viss vēders vienos bumbuļos un iekaisuši piena dziedzeri. Kaķenei nepieciešama operācija, kuras izmaksas lēšam ap 120 eiro, bet papildus būs vajadzīgas aptuveni 10 dienas stacionārā - tātad 50 eiro.

Kaķene cieš sāpes, tāpēc ar operāciju kavēties nevar, bet organizācijas kontā svilpo vējš.

Vēl tantukam kāds bija atvedis izbrāķētu takšu meiteni, kura, protams, sagrēkojusi ar kaimiņu, kā rezultātā pieteikušies divi mazi kucēni (bet esot jau aizrunāti). Problēma tāda, ka suņu meitenei ir pēcdzemdību veselības problēmas - kucēniem jau 25 dienas, bet orgāni vēl tikai tīrās. Ir iekaisums, kuru mēģināsim apturēt ar antibiotikām un sistēmām. Ja neizdosies, būs nepieciešama operācija. Kucītei ir arī pārtikas alerģija, kuras rezultātā viss dibens pliks.

Varbūt kāds var palīdzēt ar kādu barības maisu? Ļoti vajadzētu.

Šobrīd ārstēšanas izmaksas ir 30 eiro, rīt būs vēl tikpat. Cik sanāks kopā, pagaidām grūti prognozēt, taču zāles nav lētas. Jārēķinās ar aptuveni 150 eiro.

Kāpēc rakstu summas? Lai cilvēki zinātu, cik viss izmaksā. Jo tikai kopīgiem spēkiem var paveikt brīnumus. Ja tev sirds ir pareizā vietā, pieslēdzies, palīdzi. Šeit katrs cents, katrs barības kriksītis ir svarīgs.

Jo ātrāk izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus, jo ātrāk spēsim darboties un pasaulē nenāks vēl vismaz 30 nevienam nevajadzīgi kaķēni.

Palīdzi dzīvniekiem izdzīvot, palīdzi izglābt. Atver savu sirdi - viņi visu jūt, viņiem sāp un viņi ļoti grib dzīvot.

Latvijā ir divi miljoni iedzīvotāju, ticu, ka kopā spējam glābt tos, kas var tikai tev skatīties acīs un mēmi lūgt palīdzību.

Aritmētika ir šāda: lai glābtu suni ar lauzto kāju, minču bandu un takšu meitenīti, kopā nepieciešami 1750 eiro tikai par medicīniskām manipulācijām vien. Ja citreiz mēs pievelkam jostas un izķepurojamies par saviem līdzekļiem, tad šoreiz to nespēsim - decembra beigās ķēdē pamestā, nobadinātā kucīte izsūca tukšas visas mūsu rezerves.

Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu-ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
Mērķis - Janvāris, dzīvnieku glābšana


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu