Indijā ierosināts legalizēt tīģeru un lauvu turēšanu mājdzīvnieku statusā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indijā kāda politiķe ierosinājusi legalizēt tīģeru un lauvu turēšanu mājdzīvnieku statusā, uzskatot, ka šādi apdraudētās sugas tiks labāk aizsargātas, pirmdien paziņojuši dabas aizsardzības aktīvisti.

Madhja Pradēšas štata ministre Kusuma Mehdele norādījusi, ka tīģeru un lauvu nonākšana privātpersonu aizgādībā ir sekmējusi to skaita palielināšanos vairākās Āfrikas un Dienvidaustrumāzijas valstīs un līdzīgi būtu jārīkojas arī Indijā.

«Neviens neuztvers viņas dīvaino priekšlikumu nopietni. (..) Bet videi ir bīstami, ka šāds slikti informēts cilvēks ir ministrs,» norādīja bezpeļņas dabas aizsardzības organizācijas «Prayatna» vadītājs Ajajs Dubejs.

«Mēs esam pieprasījuši, lai viņa tiek atlaista,» viņš piebilda.

Šobrīd Indijas likumi paredz privātpersonām trīs līdz septiņu gadu cietumsodu par tīģeru sagūstīšanu vai turēšanu nebrīvā.

Mehdele, kura ar savu ierosinājumu septembrī vērsās štata mežniecības departamentā, uzskata, ka simtiem tūkstošiem rūpiju, kas iztērētas tīģeru populācijas saglabāšanai, nav nesušas gaidīto rezultātu.

Indijā mīt aptuveni 70% savvaļā dzīvojošo tīģeru.

Gadiem ilgi tīģeru skaitam Indijā bija tendence samazināties, bet no 2011.gada līdz 2014.gadam 47 valsts rezervātos to skaits pieauga no 1706 līdz 2226. Aptuveni 257 no tiem mīt Madhja Pradēšas štatā.

Mehdele gadiem ilgi ir sekojusi līdzi valsts politikai tīģeru saglabāšanā un 2012.gadā panāca aizliegumu nodarboties ar tūrismu tīģeru rezervātu centrālajos apgabalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu