Kaķi un suņi Lielbritānijā ik gadu nodara miljardiem eiro lielus zaudējumus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kaķi un suņi Lielbritānijā katru gadu nodara vairāk nekā četru miljardu britu mārciņu (piecu miljardu eiro) lielus zaudējumus mājsaimniecībām, konstatēts pētījumā, par kuru ziņo ģimenes portāls «The Parent Herald».

Pētījuma rezultāti tika atklāti līdz ar Lielbritānijas Nejaukākā mājdzīvnieka konkursa uzvarētāju paziņošanu.

Katrs divdesmitais kaķu īpašnieks Lielbritānijā atzina, ka šie dzīvnieki nodarījuši viņu mājoklim apmēram 1000 mārciņu (1,3 tūkstošu eiro) lielus zaudējumus.

69% kaķu īpašnieku apgalvoja, ka iztērējuši apmēram 200 mārciņu, novēršot spalvaino mīluļu radītu postu. Deviņus mēnešus veca kaķene Mollija, kas kļuva par konkursa uzvarētāju, jau ir nodarījusi savai saimniecei Polai Šārpai 2000 mārciņu (2,6 tūkstošu eiro) lielus zaudējumus, no kuriem daļa tiks segta ar konkursā piešķirto 500 mārciņu (646 eiro) balvu.

Otro vietu konkursā ieguva minitaksis Rolo, kurš mēdz iznīcināt daudzas lietas, tostarp mēbeles, savas saimnieces Kelijas Mobsas mājā.

Briti ir pazīstami ar mīlestību pret mājdzīvniekiem un katru gadu iztērē vairākus miljardus mārciņu (miljardus eiro) par to uzturēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu