Saimniece dodas prom, suni atstājot ķēdē un bez barības

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beverīnas novada Trikātas pagastā kādas privātmājas pagalmā Valsts policija konstatējusi ilgstoši bez ūdens un barības atstātu suni, ziņo Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Saimniece, atrodoties ilgstošā prombūtnē, bija atstājusi dzīvnieku bez aprūpes - piesietu ķēdē, bez barības un ūdens. Novārdzinātais suns nogādāts dzīvnieku patversmē.

PVD, saņemot informāciju no Valsts policijas, nekavējoties iesaistījās lietas izmeklēšanā. Apskatot dzīvnieku, inspektori konstatēja, ka tas ir acīmredzami vājš un izbadējies.

Ķēde, kurā suns ilgi bijis piesiets, ir ieaugusi suņa skaustā.

Ķēdes atstātās brūces dzīvniekam radījušas sāpes un ciešanas.

Policija lietas materiālus nodevusi PVD, kas sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

PVD atgādina – pametot dzīvesvietu uz ilgāku laiku, obligāti jāparūpējas arī par tur atstātajiem dzīvniekiem. Tiem laikus jāsameklē vai nu aprūpētājs, vai cits īpašnieks! Par bezpalīdzīgā stāvoklī atstātu dzīvnieku ir paredzēta administratīvā atbildība. Šajā gadījumā naudas sods, kuru fiziskai personai var piemērot par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ir no 7 līdz 350 eiro ar vai bez dzīvnieka konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu