Kārtējais trakums no Āzijas: mājdzīvnieku cirpšanas mode Taivānā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Taivānā par jaunāko uzņēmējdarbības veiksmes stāstu kļuvuši mājdzīvnieku kopšanas saloni. Suņu, kaķu un citu mājdzīvnieku īpašnieki tur savus mīluļus var pakļaut visneprātīgākajām stila pārvērtībām, raksta «Reuters».

Friziere Lī Mei Čena stāsta, ka pirms savas karjeras mājdzīvnieku kopšanas salonā bija visai atzīta friziermeistare arī klientiem - cilvēkiem.

Tagad viņas ikdiena paiet, cērpot cilvēku mīluļus.

«Reuters» Lī Mei Čenas darbavietā viesojas, kad viņa nupat beigusi trīs stundas ilgu suņa cirpšanu - pūkainais četrkājis safrizēts tā, ka atgādina mazu lācēnu. Šādas klientu prasības neesot nekas neparasts - viņai bieži uz suņu un kaķu mugurām prasot izcirpt dažādus tēlus, piemēram, lauvas galvas, «Hello Kitty» kaķu purniņus un dažādus rakstus.

Salona īpašniece Ou Šihjou stāsta, ka sākotnēji salons piedāvājis tradicionālu mājdzīvnieku frizēšanu. Bet tad viņa apjautusi, ka rotaļīgi dizaini frizēšanas modē var izvērsties komerciāli veiksmīgā pasākumā.

Viņa lepni fotogrāfiem demonstrē kādu kaķi, kurš apcirpts tā, ka atgādina dinozauru. «Kad kaķis sadusmojas, spalva uz viņa muguras saceļas, un viņš tiešām atgādina stegozauru,» viņa stāsta.

«Kad cilvēki ar safrizētajiem dzīvniekiem dodas pastaigā, visiem tas liekas dikti forši un pat maģiski. Cilvēki uz ielas grib ar šiem dzīvnieciņiem fotografēties,» par veiksmīgo biznesu sajūsminās salona saimniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu