Ar vājiem nerviem neskatīties! Sāpēs kliedzoši un panikā: angoras trušu vilnas ieguve

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvnieku aizsardzības grupas internetā izplatījušas šokējošu video, kurā redzams veids, kādā trušu saimniecībās notiek angoras trušu vilnas ieguve. Vilna dzīvajiem trušiem tiek ar ķemmi plēšus izplēsta - dzīvnieki sāpēs kliedz un piedzīvo pamatīgas izbailes, raksta «Independent». Aktīvisti no «One Voice» pieprasa, lai vilnas plūkšana dzīviem trušiem tiktu aizliegta.

Angoras trušus audzē to mīkstās vilnas dēļ. Angoras vilnu bieži izmanto modes preču un tekstila rūpniecībā. Katras spalvas diametrs ir tikai 11 mikroni (11 milimetra tūkstošdaļas), padarot to mīkstāku un maigāku par kašmiru.

Dzīvnieku aizsardzības grupas «One Voice» izplatītajā video redzama vilnas ieguves prakse virknē saimniecību Francijā. Video tapis, dzīvnieku tiesību aktīvistam pusgada laikā apceļojot sešas Francijas angoras trušu saimniecības.

Intervijā «Independent» Mjuriela Arnala, organizācijas «One Voice» prezidente un dibinātāja, teica: «Mēs pieprasām, lai šī vilnas ieguves prakse tiktu pārtraukta. Truši cieš sāpes. Kā jau video var redzēt, tie sāpēs kliedz. Tie ir šokā un kliedz. Ir grūti uz to noskatīties. Es nenoliedzu, ka viņi ir jāapcērp, bet nevajag apcirpt to dzimumorgānus un tik nežēlīgi tos plūkāt, ka līdz ar spalvu nonāk arī āda.»

Angoras truši ir viena no senākajām mājas trušu sugām, un to izcelsmes valsts ir Turcija. Tie ir populāri mājdzīvnieki, kuru spalva ir regulāri jāapgriež.

Ja šos trušus neapcērp, viņi var ciest no gremošanas traucējumiem, ko izraisa vilnas kamoli, kas sakrājas gremošanas traktā, trušiem pašiem sevi kopjot. Saimniecībās, kur audzē Angoras trušus, lai iegūtu garākus spalvas pavedienus, par ko var saņemt arī augstāku maksu, truši tiek noplūkti, nevis apcirpti.

«One Voice» ir sākusi kampaņu kurā pieprasa aizliegt šo trušu audzēšanu rūpnieciskiem nolūkiem, kā arī aizliegt šīs vilnas pārdošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu