Video: šos suņus bija plānots apēst. Aktīvisti Dienvidkorejā izglābj nāvei nolemtus suņus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvnieku tiesību aktīvisti Dienvidkorejā no suņu fermas izglābuši desmitiem suņu, kuri tiks nodoti adopcijai. Akcija sarīkota kā protests pret suņu gaļas tirdzniecību Dienvidkorejā. Kopumā konkrētajā fermā patēriņam uzturā audzēti apmēram 200 četrkājainie dzīvnieki, vēsta «Reuters».

Konkrētā suņu ferma ir jau sestā kopš 2015. gada, kuru ar aktīvistu organizācijas «Humane Society International» (HSI) atbalstu izdevies slēgt.

Aktīvisti panākuši fermas slēgšanu, un drīzumā visi 200 suņi tiks nogādāti ģimenēs citās valstīs, kur atlikušo mūžu viņi dzīvos kā mājdzīvnieki un mīluļi.

Organizācija HSI norāda, ka suņu izvešana no valsts prasa laiku, jo lidmašīnās ir ierobežots skaits vietu dzīvnieku transportēšanai.

Suņu audzēšanas ferma slēgta pēc ilgām pārrunām ar tās vadību. Aktīvisti skaidro, ka apstākļi audzētavā bijuši zem katras kritikas, suņi dzīvojuši aukstumā un savos izkārnījumos, pie tam baroti tikai reizi dienā.

Suņu nogalināšana gaļas ieguves nolūkiem Dienvidkorejā ir arvien mazāk izplatīta parādība, tomēr valstī, saskaņā ar HSI aplēsēm, joprojām darbojas 17 000 suņu gaļas fermu. Suņu gaļas galvenie patērētāji ir vecākas paaudzes cilvēki, savukārt gados jaunie dienvidkorejieši suņus uzskata par mājdzīvniekiem, nevis pārtiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu