Ar skrotīm sašauj kaķi un pamet ceļmalā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Rīts kā jau rīts. Ar ikdienas steigu, suņu vešanu pastaigā, dzīvnieku barošanu un būru tīrīšanu. Pēkšņi pagalmā iebrauc mašīna. Nodomājam, ka neviens nav zvanījis un teicis, ka brauks ciemos. Ar smaidu sejā dodamies sagaidīt. No mašīnas izkāpj uztraukusies sieviete un saka, ka ceļa malā ieraudzījusi kaķi, kas gulēja un nekustējās. Uzmanīgi iecēla kaķi mašīnā un, uzzinājusi, ka esam vistuvāk, veda dzīvnieciņu pie mums.

Apskatot lielo, rudo runci, konstatējam, ka viņš noteikti ir mājas kaķis. Pirmā doma - kaķis nevar nostāvēt un, visticamāk, ir pakļuvis zem mašīnas un salauzis kājas. Jā, viena kāja ir nedaudz pietūkusi. Konstatējam arī vairākus asiņainus, salipušus spalvu kušķus. Protams, rīts kā jau rīts, tikai nu mēs steidzam uz mašīnu, kaķi iekārtojam konteinerā un braucam uz klīniku. Sagaidām savu rindu, un kaķim tiek uztaisīts rentgens.

Atklājas šokējošs fakts... Kaķa vēderā ir 5 SKROTIS!

Viena no skrotīm ir salauzusi pakaļkājas kaulu.

Gribas jautāt: «Cilvēk! Tev ierocis ir rotaļlieta? Vai tomēr tev būtu jābūt ieroča nēsāšanas atļaujai? Vai tomēr būtu jāiziet psihiatra pārbaude, lai iegūtu šo atļauju? Vai ierocim ikdienā nebūtu jāatrodas seifā? Vai nebūtu jāizņem medību licence, ja vēlies kādu dzīvnieku nogalināt? Vai tu to darīji prieka pēc, vēlējies izmēģināt jauno rotaļlietu? Vai gribēji apliecināt savu vīrietību un parādīt, ka esi stiprs un varens? Tikai... Pie kā ir vainīgs kaķis, kuram tu iešāvi no tuva attāluma? Nesaki, ka tu viņu sajauci ar lapsu. Tas jau izklausīsies smieklīgi.»

Kaķa īpašniekam nav naudiņas ārstēšanai

Sazinājāmies ar kaimiņiem un atradām kaķa īpašnieku, bet viņš diemžēl nespēj segt operācijas un 10 dienu stacionāra izmaksas. Kaķa saimnieks viens pats audzina 14 gadus vecu dēlu un cīnās kā var, lai izdzīvotu. Par viņu neko sliktu nevar teikt - kaķis ir liels, labi kopts un barots, 5,5 kg smags runcis.

Foto: TVNET lasītāji

Šī ir mīlestības diena. Mēs viens otram dāvinām dāvanas, sakām jaukus un gaišus vārdus, bet ko ir nogrēkojies kaķis? Kāpēc mēs nemīlam dzīvniekus? Kāpēc gribam likvidēt kaķi, kas nevienam nav izbradājis dārzus, nav noplēsis aitas vai kazas. Kaķi, kura vienīgais noziegums ir nomedītas peles un apčurāta mašīnas riepa. Atvērsim savas sirdis. Šodien ir mīlestības diena, un mēs tik ļoti mīlam viens otru, savus vecākus, bērnus un otras puses. Atvērsim savas sirdis un pierādīsim, ka mēs mīlam arī dzīvniekus, ka, neskatoties uz to, ka ir cilvēki, kam ieroči ir rotaļlietas, mums ir sirds krūtīs.

Foto: TVNET lasītāji

Šoreiz kaķi izdevās glābt. Ļoti cerēsim, ka viņš sagaidīs rītu un izdzīvos. Operācija ir veikta. Pakaļkājai ir lauzts spieķa kauls, sadragāti muskuļaudi.

Uz kaķi ir šauts ar medību ieroci, ar skrotīm, kuras parasti pēc šāviena sadalās daļās.

Operācija tika veikta veterinārajā klīnikā «Toto». Sakām lielu paldies veterinārārstei Zanei. Šobrīd kaķis atrodas veterinārās klīnikas «Bufo» stacionārā. Vai tu palīdzēsi viņam cīņā? Vai tev nebūs vienalga? Esi cilvēks. Esi cilvēks ar lielo burtu un dāvā mincim iespēju dzīvot, dāvā šim vīrietim un viņa dēlam iespēju atkal satikt un samīļot savu kaķi.

Kā izrādās, šis kaķis vīrietim un viņa dēlam ir palicis vienīgais, kas atgādina par sievu un mammu.

Abi ir izraudājuši acis, cerot, ka mincis pārcietīs operāciju un atveseļosies. Šai mīlētāju dienā palīdzēsim noticēt labajam. Noticēt, ka nav tikai ļauni un nežēlīgi cilvēki, ka ir arī labi, gaiši un pozitīvi cilvēki, kas sajūt, saprot un ieklausās, kad otram sāp. Mēs ticam, ka labais pārspēs ļaunumu. Būsim šajā darvas mucā kā viens liels, liels medus piliens, kā Guntara Rača dzejolī.

Kopā mēs varam!

Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu-Ķepā

Reģistrācijas numurs 40008176673

Ziedojuma konts LV37HABA0551030617983

BIC/swift kods HABALV22

Mērķis - rudais runcis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu