Aicina ziedot projektam «Minku māja», kur patversmes kaķiem top lielisks miteklis

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai telpās dzīvojošs kaķis būtu labā fiziskajā un garīgajā formā, kaķim ir jānodrošina ne tikai uzturs un ārstēšana, jānodrošina ir arī pietiekama aktivitāte, brīdina dzīvnieku aizsardzības biedrība «Ķepu ķepā», akcentējot, cik būtiska kaķim ir apkārtējā vide un iespēja izlikt savu enerģiju, īpaši attiecinot to uz patversmēs mītošajiem dzīvnieciņiem projekta «Minku māja» sakarā.


Kaķis ir plēsējs, un tas nozīmē, ka viņa enerģijas rezerve ir pietiekami liela, lai uzraudzītu savu teritoriju un aktīvi nodotos medībām. Telpās mītošam kaķim nav pieejami šie dabiskie enerģijas izlādēšanas veidi. Rezultātā kaķa maņas netiek pietiekami stimulētas un kaķis var kļūt apātisks. Vai arī kaķis kļūst nervozs un agresīvs.

Spēles ir vienīgais veids, kā iekštelpās dzīvojošam kaķim ir iespējams atbrīvoties no nepatērētās enerģijas.



Kas ir Minku māja?

Projekta skices sniedz vien ar ārsienām un iekšsienām ierobežotu nojausmu par to, kādus tad dzīves kvalitātes uzlabojumus turpmāk varētu baudīt biedrībā «Ķepu-ķepā» nonākušie kaķi.

Pirmkārt,

kaķiem būs sniegta iespēja atpūsties un spēlēties divās telpās, no kurām būs iespējams iziet āra voljēros,

lai ķertu rudens lapas, pirmās ziemas sniegpārslas un pavasara taureņus.

Otrkārt, būs piecas mazākas individuālas telpas, kas palīdzēs biedrības darbiniekiem kvalitatīvāk ievērot un piemērot katram kaķim vēlamo diētu gadījumos, ja tā atšķiras no parastās un kaķim ir kādas individuālas uztura uzņemšanas īpatnības. Šādos gadījumos kaķus šeit būs iespējams barot teritorijā, kuru būs iespējams izolēt no kopējās telpas. Kas nozīmē arī to, ka būs ērtāk kontrolēt katra kaķa veselības izmaiņas, nodrošināt mieru un kvalitatīvāku ārstēšanas laiku.

Treškārt, laimīgs kaķis staro spožāk, un viņa iespējas tapt adoptētam krietni pieaug. Biedrības apmeklētājiem kaķi būs pieejamāki, pārskatāmāki, un saskarsme ar kaķiem - interaktīvāka.

Pašlaik ir ielieti kaķu mājas pamati un uzslietas sienas, kuras jāsiltina, jāapšuj. Jāieliek logi, durvis, un diez vai kaķu māja būs gana laba bez jumta, āra terases, apkures, plauktiņiem un sietiem.

Šovasar esam realizējuši suņu mājas projektu, uzbūvējot divas ēkas, kuras pielāgotas suņiem ar īpašām vajadzībām.

Atbrīvojot telpas, kur kaķi mīt pašlaik, šīs telpas nākamgad tiks remontētas, lai nākotnē ierīkotu tajās vetārsta kabinetu.

Pievienoties un atbalstīt Minku mājas būvniecību var ziedojot vai arī ierodoties uz kādu no biedrības rīkotajām talkām, tuvākā no tām notiks jau 7. oktobrī!

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA «ĶEPU-ĶEPĀ»

Ziedojumu konts - LV37HABA0551030617983
Reģistrācijas numurs 40008176673
BIC/swift kods HABALV22
pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv
Jelgavas rajons, Ozolnieku novads, Salgales pagasts «Rēvici»

Telefons 29733601

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu