Latvijas suņu īpašnieki negrib maksāt nodokļus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETER KOVALEV / TASS

Suņu īpašnieki Latvijas laukos nevar, bet Rīgā - nevēlas maksāt mājdzīvnieku turēšanas nodevu.

Kā vēsta laikraksts «Latvijas Avīze», suņu īpašnieki argumentē, ka nekur neesot skaidri izskaidrots, kādam nolūkam šī nauda tiek iekasēta.

Rīgā suņa turēšanas nodeva šajā gadā ir 8,54 eiro, un tā ir jāsamaksā, sunim sasniedzot sešu mēnešu vecumu. No nākamā gada cena kāps - būs jāšķiras no 10 eiro.

Ieņēmumi no suņa turēšanas nodevas iemaksām Rīgas pilsētas pašvaldībā pērn bija 28 tūkstoši, savukārt šī gada desmit mēnešos jau esot iekasēti 78 tūkstoši eiro.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā skidro, ka nauda tiekot izlietota suņu pastaigas laukumam Eksporta ielā, veterinārārstiem žetonu izsniegšanai un klaiņojošo dzīvnieku kontrolei.

Savukārt Grīziņkalna parkā un Ziedoņdārzā pieejami ar trenažieriem aprīkoti suņu pastaigas laukumi. Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā ir nodalīta teritorija pastaigām ar suni. Savukārt Rīgas Austrumu izpilddirekcijas apsaimniekotajā teritorijā Daugavmalas promenādē un Pļavnieku bērzu birzi ierīkotas speciālas urnas suņu ekskrementiem, kā ari atgādinošas informācijas zīmes, ka aiz suņa būtu jāsakopj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu