Cik daudz atkritumu katrs cilvēks rada? Vismaz 300 kg gadā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viens Latvijas iedzīvotājs gada laikā rada vismaz 300 kilogramus sadzīves atkritumu, no kuriem 80-90% nonāk poligonos. Saskaņā ar SKDS pavasarī veikto aptauju sadzīves atkritumus šķiro 37% Latvijas iedzīvotāju, bet 61% nešķiro un 2% vēl nav sapratuši – šķiro vai tomēr nešķiro.

Izrādās, ka vienlīdz aktīvi šķirotāji ir gan sievietes, gan vīrieši (37% un 36%).

Visvairāk dabas draugu ir vecumā no 35 līdz 54 gadiem (43% no tiem, kas šķiro atkritumus), kā arī Zemgalē un Vidzemē (49% un 41%).

Iedzīvotāji, kuri šķiro savus atkritumus, visbiežāk ir ieguvuši augstāko vai vidējo profesionālo izglītību

(40% un 36%) un dzīvo laukos, nevis lielajās pilsētās (40%). Tāpat iedzīvotāju aptauja rāda, ka ikdienā zaļākam un videi draudzīgākam dzīvesveidam pievērsušies iedzīvotāji, kuri saņem zemus (150 eiro uz vienu ģimenes locekli mēnesī) vai augstus ienākumus (virs 390 eiro uz vienu ģimenes locekli mēnesī) (40% un 40%).

Foto: Publicitātes

Šķirojot atkritumus, tiek taupīti dabas resursi, saudzēta vide, radītas darbavietas Latvijas uzņēmumos un tiek ietaupīti līdzekļi par atkritumu apsaimniekošanu.

«Latvijas Zaļais punkts» un «Eco Baltia grupa» infografikā apkopojuši raksturīgākas pazīmes iedzīvotājiem, kuri ikdienā šķiro savus atkritumus un gādā, lai tie nenonāktu poligonos un varētu kā jaunas preces vai otrreizējās izejvielas sākt otru dzīvi.

Foto: Publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu