Paplašina atkritumu šķirošanas iespējas Salaspils iedzīvotājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA «EcoBaltia Vide», kas kopš 1.oktobra apkalpo arī Salaspils novada iedzīvotājus, paplašinājis šķirošanas iespējas iedzīvotājiem. Šobrīd gandrīz visos publiski pieejamajos šķirošanas punktos Salaspilī pieejami arī šķirošanas konteineri stiklam, kas līdz šim bija tikai atsevišķās vietās. SIA «EcoBaltia Vide» šķirošanas infrastruktūru Salaspilī plānojusi attīstīt arī turpmāk.

«Salaspilī iedzīvotāji līdz šim aktīvi šķirojuši kartonu un plastmasu, bet stikla konteineri novadā bija tikai dažās vietās. Taču stikls pats nesadalās vispār un, nonākot dabā, tas tur arī paliek uz mūžīgiem laikiem.

Tāpēc aicinām iedzīvotājus izlietotās un nevajadzīgās stikla pudeles un burciņas nemest kopējā atkritumu tvertnē,

bet šķirot tam paredzētajos konteineros un piešķirt stiklam otru dzīvi. Stikla šķirošanas iespējas Salaspils iedzīvotājiem esam uzlabojuši, un to darīsim arī turpmāk, lai atkritumu šķirošana iedzīvotājiem būtu pēc iespējas ērtāka un pieejamāka,» norāda SIA «EcoBaltia Vide» valdes priekšsēdētāja Anita Saulīte.

Viņa atgādina, ka stikla šķirošanas konteinerā nedrīkst mest keramikas pudeles, glāzes, vāzes, porcelāna traukus u.c. izstrādājumus, jo šie materiāli nav derīgi pārstrādei.

Uz šķirošanas konteineriem ir izvietotas norādes, kādus iepakojuma un materiāla veidus tajos var mest.

Kopumā šobrīd Salaspilī ir vairāk nekā 50 šķirošanas vietas, no kurām 33 vietas ir brīvi pieejamas visiem novada iedzīvotājiem, bet vēl daļa šķirošanas konteineru atrodas uzņēmumu teritorijās. Publiski pieejamās šķirošanas vietas Salaspils novadā apkopotas digitālajā kartē SIA «EcoBaltia Vide» mājaslapā, kur norādīti arī konkrētajā vietā pieejamie šķirošanas konteineru veidi.

Arī Salaspils novada iedzīvotāji, šķirojot stiklu, aicināti piedalīties sociālajā akcijā «Otrā dzīve», kurā, šķirojot stiklu tam paredzētajos konteineros, var palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm. Sociālā akcija norisināsies līdz 2015.gada 31.janvārim. To rīko «EcoBaltia grupa» un AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar labdarības organizāciju «Ziedot.lv» un AAS «Piejūra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu