Katrs cilvēks gada laikā patērē vismaz 25 kg stikla

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijā viens iedzīvotājs gada laikā vidēji patērē vismaz 25 kilogramus stikla, kas veido vairākus lielos iepirkuma maisiņus, pilnus ar pudelēm un/vai burkām. Stikls dabā nesadalās vispār. Savukārt stikla ražošana no otrreizējām izejvielām būtiski ietaupa dabas resursus, enerģiju un samazina vides piesārņojumu. Tāpat pētījumi liecina, ka vienas tonnas stikla pārstrāde nodrošina aptuveni astoņas darbavietas.

«Eco Baltia grupa» kopā ar Latvijas Zaļo punktu ir sagatavojuši infografiku «Šķiro stiklu – saudzē dabu un vidi!», kurā skaidroti fakti par stikla iepakojumu, tā saražošanu, ieguvumi no stikla šķirošanas un stikla pārstrādes process.

Atgādinām, ka līdz 31.janvārim visā Latvijā norisinās sociālā akcija «Otrā dzīve», kuras laikā, šķirojot stiklu «Eco Baltia grupas» uzņēmumu (SIA «Eco Baltia Vide», PSIA «Jumis» un SIA «EKO Kurzeme») konteineros, var palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm.

Par katru papildus sašķiroto stikla kilogramu tiks ziedots viens cents «Ziedot.lv» programmai «Mantu otrā dzīve», no kuras palīdzību sniedz arī nelaimē nonākušām ģimenēm.

Šķirošanas konteineru atrašanās vietas meklē http://www.ecobaltia.lv/lv/otra-dzive/.

Foto: Publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu