Kā savus atkritumus šķiro Latvijas ģimenēs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Turpinoties sociālajai akcijai «Otrā dzīve», raidījums «Vides fakti» devās ciemos pie ģimenēm Mārupē, Siguldā un Tukumā, lai dzīvē aplūkotu, kā šīs ģimenes šķiro un kāda ir viņu motivācija to darīt. Ģimenes dalījās savos atkritumu šķirošanas noslēpumos un paradumos, kas palīdz procesam būt vēl ērtākam un vienkāršākam. Turklāt atkritumu šķirošana kļūst par paaudzes vienojošu nodarbi - šķiro gan bērni, gan vecāki un vecvecāki.

Sastaptajām ģimenēm atkritumu šķirošana nav apgrūtinājums, jo viņu skatījumā šķirot ir vienkārši, tas ir normāli un racionāli, jo tādējādi viņi taupa ne vien dabas resursus un saudzē vidi, bet arī samazina izdevumus, jo par šķiroto atkritumu izvešanu nav jāmaksā.

TVNET jau ziņoja, ka, šķirojot stiklu un piedaloties akcijā «Otrā dzīve», līdz 31.janvārim var palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm. Par katru papildus sašķiroto stikla kilogramu «Eco Baltia grupas» uzņēmumu konteineros tiek ziedots labdarības organizācijai «Ziedot.lv» ar mērķi palīdzēt nelaimē nonākušām ģimenēm.

Konteineru adreses meklē kartē http://www.ecobaltia.lv/lv/otra-dzive/.

Sociālo akciju organizē «Eco Baltia grupa» un AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar labdarības organizāciju «Ziedot.lv» un AAS «Piejūra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu