Biroju darbiniekus aicina pievērst uzmanību bateriju kaitīgumam un tās šķirot

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

AS «Latvijas Zaļais punkts» un biroja preču piegādātājs SIA «Officeday Latvia» aicina biroju darbiniekus pievērst uzmanību izlietoto bateriju radītajam kaitējumam apkārtējai videi. Lai motivētu uzņēmumu darbiniekus atsevišķi šķirot izlietotās baterijas, no 9.februāra līdz 30.novembrim norisināsies akcija, kuras laikā uzņēmumi, šķirojot baterijas, sacentīsies par vērtīgām balvām.

«Baterijas darbina daudzas mums ikdienišķas un pierastas lietas: pulksteni, TV pulti, svarus, lukturīti, rotaļlietas, kalkulatorus, fotoaparātus u.c. Baterijas ir praktiskas un noderīgas, taču satur videi un cilvēku veselībai bīstamas vielas, tāpēc tās ir atbilstoši jāuzglabā, jāsargā no bērniem, un pēc izlietošanas tās nedrīkst izmest kopā ar sadzīves atkritumiem.

Viena zemē nomesta pirkstiņbaterija rada augsnes piesārņojumu kvadrātmetra platībā, kas saglabājas gandrīz gadsimtu.

Tāpēc mēs aicinām arī birojos, kur bieži vien lielā vairumā dažādas ierīces strādā ar bateriju palīdzību, pievērst uzmanību vides aizsardzības jautājumiem un šķirot bīstamos atkritumus,» uzsver AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis, norādot, ka šobrīd jau vairāk nekā 100 uzņēmumi izmanto AS «Latvijas Zaļais punkts» un SIA «Officeday Latvia» piedāvāto iespēju šķirot baterijas birojā.

Saskaņā ar Latvijas vides aizsardzības fonda informāciju 2013.gadā Latvijas tirgū tika novietotas 312,3 tonnas bateriju. Neskatoties uz to, ka baterijas var nodot veikalos, degvielas uzpildes stacijās, skolās, kā arī šķirošanas laukumos, 2013.gadā no kopējā tirgū novietotā bateriju apjoma tika reģenerētas tikai 58,6 tonnas jeb 18,7%.

Baterijas satur videi un cilvēka veselībai kaitīgas vielas: mangāna dioksīdu, cinku, kadmiju, svinu, dzīvsudrabu, niķeli, alvu, antimonu, bismutu, kobaltu, arsēnu, selēnu, varu, hromu, kā arī dažādas skābes un sārmus.

Nonākot ūdenī, bateriju korpuss īsā laikā sarūsē, čaulītes atveras un kaitīgās vielas nonāk augsnē un ūdeņos, tālāk tās uzņem augi, dzīvnieki un cilvēki.

Cilvēks ar ūdeni un augu, un dzīvnieku valsts produktiem tādējādi var uzņemt smagos metālus, toksiskās vielas, kas, uzkrājoties organismā, var veicināt dažādas saslimšanas.

Foto: Publicitātes

SIA «Officeday Latvia» mārketinga direktore Baltijas valstīs Ieva Ostrovska: «Noteikti vēlamies pateikt paldies ikvienam uzņēmumam, kas jau šobrīd ir iesaistījušies izlietoto bateriju vākšanā, izmantojot speciāli šim nolūkam sagatavotos bezmaksas spainīšus. Kopā ar AS «Latvijas Zaļais punkts» darām visu iespējamo, lai uzņēmumu darbiniekiem būtu ērta un vienkārša spainīšu pasūtīšana un pilnā spainīša nomaiņa pret jaunu.

Aicinām arī šogad aktīvi iesaistīties izlietoto bateriju vākšanas akcijā!

Aktīvākajiem un čaklākajiem uzņēmumiem būs iespēja saņemt vērtīgas balvas.»

Uzņēmumi, kuri no 9.februāra līdz 20.februārim SIA «Officeday Latvia»pieteiksies bateriju šķirošanai un īpašajam bezmaksas spainītim, piedalīsies izlozē par ielūgumu 10 personām uz mūzikas festivālu «Laba Daba». Savukārt līdz 30.novembrim starp visiem uzņēmumiem, kas šķiros baterijas birojā un būs nodevuši vismaz vienu piepildītu bateriju spainīti, tiks izlozēts viens, kura kolektīvs saņems dāvanu karti kopīgai aktīvajai atpūtai atpūtas parkā «Rāmkalni». Tāpat visi uzņēmumi, kas piedalīsies akcijā, apmaiņā pret piepildītu bateriju spainīti saņems punktus, ko varēs apmainīt pret balvām no SIA «Officeday Latvia» un AS «Latvijas Zaļais punkts».

Lai piedalītos akcijā un sāktu šķirot baterijas birojā, uzņēmumi aicināti pieteikties mājaslapā www.officeday.lv, vai zvanot pa tālr. 67808100 vai 67032220. Bateriju spainīša piegādi un piepildīto spainīšu nomaiņu visā Latvijā nodrošinās SIA «Officeday Latvia».

Plašāk par akciju un tās noteikumiem www.officeday.lv un www.zalais.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu