Autovadītāji trīs mēnešu laikā sašķirojuši vairāk nekā 3000 plastmasas kanniņu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 2014.gada 3.novembra līdz 2015.gada 31.janvārim AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar SIA «Narvesen Baltija» un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA «Getz Bros» rīkoja izlietoto plastmasas kanniņu šķirošanas un savākšanas akciju «Dod kannai otru iespēju!». Tās laikā autovadītāji, rūpējoties par dabu un ierobežotajiem resursiem, speciālajos konteineros sašķirojuši vairāk nekā 3000 izlietoto kanniņu, nodrošinot to atkārtotu uzpildīšanu vai otrreizējo pārstrādi.

Šķirojot plastmasas kanniņas tām paredzētajos konteineros pie «Narvesen» kioskiem «Neste» degvielas uzpildes stacijās (DUS), no 3.novembra līdz 31.janvārim iedzīvotāji varēja piedalīties loterijā. Kopumā šo iespēju izmantoja 442 akcijas dalībnieki, starp kuriem 13.februārī tika izlozēti 20 laimīgie, kuri iegūs dāvanu kuponus piecu «Narvesen PREMIUM» vējstiklu šķidrumu (4 L) saņemšanai bez maksas.

AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis: «Jau sesto reizi aicinājām autovadītājus vējstiklu mazgāšanas šķidruma kanniņas izmest speciālajos konteineros, un

šo gadu laikā vērojams, ka esam kļuvuši apzinīgāki un atbildīgāki pret apkārtējo vidi.

Vien trīs mēnešu laikā autovadītāji sašķirojuši 3095 izlietotās kanniņas. Trešdaļa sašķiroto kanniņu ir derīgas atkārtotai uzpildei, bet pārējās rūpnīcā SIA «Nordic Plast» Olainē tiks pārstrādātas otrreizējās izejvielās un tālāk arī jaunos plastmasas produktos.»

Vējstiklu šķidruma plastmasas kanniņas autovadītāji aicināt šķirot visu gadu 16 «Narvesen» tirdzniecības vietās, kas atrodas DUS «Neste» teritorijā, izmantojot tam speciāli paredzētos šķirošanas konteinerus. AS «Latvijas Zaļais punkts» pagājušā gada rudenī novietoja jaunus plastmasas kanniņu šķirošanas konteinerus, padarot tos iedzīvotājiem pamanāmākus un lietošanai ērtākus.

SIA «Getz Bros.& CO.(LATVIA) LTD» valdes loceklis Simons Kozlinskis uzskata, ka

ir svarīgi apzināties, ka ikviens, kurš ir atbildīgs par sevi, ir atbildīgs arī par vidi.

«Akciju «Dod kannai otro iespēju!» rīkojam atkārtoti, jo iepriekšējā gada rezultāti parādīja, ka autovadītāji ir ieinteresēti un vēlas aktīvi iesaistīties videi draudzīgos projektos. Šā gada akcijas rezultāti priecē - būtiski uzlabojusies atkārtotai izmantošanai atdoto kannu kvalitāte. Tādēļ šodien, atbildot uz ārzemju kolēģu jautājumu par to, cik reizes viena un tā pati kanna varētu atgriezties «Narvesen» plauktā, ar prieku atbildēju, ka, pateicoties autovadītāju atsaucībai, šīs kannas faktiski kļuvušas «nemirstīgas»,» saka S.Kozlinskis.

SIA «Narvesen Baltija» produktu kategorijas vadītāja Guntra Ieviņa norāda: «Pēc provizoriskiem aprēķiniem, iespēju izlietoto vējstiklu kanniņu iemest speciālajā konteinerā ir izmantojuši vairāk nekā 25% «Narvesen» pircēju. Sociālajai kampaņai tas ir augsts rādītājs, par ko esam ļoti priecīgi. Paldies visiem, kuri jau izmanto šo iespēju, un aicinām pievienoties arī citus autovadītājus.»

Plašāka informācija par akcijas norisi un loterijas rezultātiem AS «Latvijas Zaļais punkts» mājas lapā www.zalais.lv un «Narvesen» mājas lapā www.narvesen.lv. Par balvas iegūšanu ar loterijas uzvarētājiem organizētāji sazināsies arī personiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu