Vāc parakstus par iespēju saņemt atlīdzību, nododot pudeles un citus dzērienu iepakojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par iespēju saņemt atlīdzību, nododot plastmasas pudeles un citus dzērienu iepakojumus.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Rolands Auza. Viņš uzsver, ka gan Igaunijā, gan Lietuvā ir ieviesta dzērienu iepakojumu depozītu sistēma, kura paredz, ka iedzīvotāji saņem atlīdzību, ja nodod izlietotās stikla pudeles, PET pudeles un skārdenes.

«Latvijā šādas sistēmas nav, līdz ar to mūsu apkārtne tiek pastāvīgi degradēta, jo, būsim godīgi paši pret sevi, - ne visiem iedzīvotājiem šķiet būtiski uzturēt tīru apkārtējo vidi un Latvijas dabu,» uzsver Auza.

Iniciatīvā norādīts, ka jau aizgājusī 11.Saeima šo ideju iepriekš noraidīja, skaidrojot, ka sistēma esot pārāk neefektīva un dārga.

«Paradokss - Latvijas ražotāji un daļa tirgotāju ir gatavi sistēmu apmaksāt, valstij tas neizmaksātu neko,» piebilst Auza. Līdz ar to viņš aicina Saeimu lemt par PET pudeļu un citu dzēriena iepakojumu depozītu sistēmas izveidi Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu