Latvijā notiek starptautiska konference par dzeramā ūdens kvalitāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5. oktobrī plkst. 9.00 Jūrmalā «Hotel Jurmala Spa», Jomas ielā 47/49 sāksies starptautiska konference «Tehnoloģijas tīram dzeramajam ūdenim Baltijas reģionā», kurā pulcēsies aptuveni 100 dalībnieki no visas pasaules.

Konferencē pārrunās jautājumus par pašreizējo dzeramā ūdens apgādi Baltijas reģionā, tai skaitā Latvijā, par ūdens attīrīšanas un apgādes tehnoloģijām, kas nodrošina augstu dzeramā ūdens kvalitāti, spēkā esošajiem dzeramā ūdens apgādes sistēmu tehnoloģiskajiem standartiem, dzeramā ūdens kvalitātes kontroles metodēm u. c.

Ar ziņojumiem konferencē uzstāsies Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes Ūdens tehnoloģijas un inženierijas katedras asociētais profesors Tālis Juhna un Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Vides modelēšanas centra vadītājs Aivars Spalviņš, SIA «Rīgas ūdens» valdes priekšsēdētājs, ģenerāldirektors Uldis Dambe, SIA «YIT Celtniecība» tehniskais direktors Jānis Bumbieris, Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmuma asociācijas viceprezidents Varis Ādamsons, kā arī vairāki dzeramā ūdens kvalitātes pētnieki no Holandes, Vācijas, Šveices, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas.

«Konferences centrālā ideja ir izveidot reģionālo «platformu» – atbalsta punktu, kurā varētu satikties zinātnieki, industrijas, valsts un pašvaldību pārstāvji, lai pārrunātu ar dzeramo ūdeni saistītās risināmās problēmas un to, kā projektā ietvertās idejas var palīdzēt šīs problēmas risināt,» stāsta RTU asociētais profesors T. Juhna.

Konference «Tehnoloģijas tīram dzeramajam ūdenim Baltijas reģionā» ir viena no Eiropas Savienības 6. ietvarprogrammas projekta «TECHNEAU» aktivitātēm. Projektā piedalās 33 partneri no visas pasaules, tā mērķis ir, izmantojot modernākās un jaunākās tehnoloģijas, uzlabot dzeramā ūdens kvalitāti gan blīvi apdzīvotās pilsētās, gan nomaļos ciematos. Projekta mājaslapa internetā: www.techneau.eu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu