Cēsīs konfrrence par bioloģisko daudzveidību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsīs 4.septembrī un 5.septembrī notiks dārznieka Laimoņa Kriķa 100.jubilejai veltīta konference par bioloģisko daudzveidību pilsētvidē un tās uzlabošanu, pastāstīja Cēsu domes ainavu arhitekts Jānis Sirlaks.

Konferencē apspriedīs Eiropas Savienības direktīvu prasības attiecībā uz bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu un vides informācijas pieejamību. Būs informācija par vides sakārtošanu un attīstību tādās vietās kā Embūtes pauguraines dabas parkā, Ventas ielā Kuldīgā, Gaujas Nacionālajā parkā. Uzstāsies arī vides speciālisti no Vācijas un Beļģijas.

Otrā konferences diena būs veltīta pilsētu apstādījumu jautājumiem, ziemciešu, kokaugu stādījumu nozīmei. Konferences dalībnieki apskatīs Cēsīs izveidotos parkus, skvērus un stādījumus, kā arī apmeklēs Kriķa kapu Meža kapos.

Konferenci atbalsta Eiropas Savienības ģenerāldirektorāta TAIEX programma. Dr. agr. Tarasa Pūkas publikācijā žurnāla "Dārzs un Drava" šā mēneša numurā pausts, ka Laimonis Kriķis dzimis 1906.gada 22.septembrī Mārsnēnu pagastā. Dārzkopja zinības ieguvis Bulduru skolā, strādājis par dārzkopības instruktoru Apguldē un 1944. gadā sāka vadīt Salaspilī izveidoto "Augļu koku un ogulāju izmēģinājumu audzētavu". Kopš 1956.gada strādājis Cēsīs - viņa vadībā pārvērtības piedzīvoja Maija parks, pilsētas ielu malās izveidojās ziemciešu stādījumi. Viņš sarakstīja lekciju ciklu daiļdārzu kopšanā, bet 1937.gadā izdota kopā ar Arvīdu Galiņu sarakstītā grāmata "Daiļā sēta". 1975. gadā iznāca viņa grāmata "Dabiskā augu aizsardzība: augu kaitēkļu apkarošanas agrotehniskie un biotiskie paņēmieni".

Laimonis Kriķis nomira 1983.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu