Daudzviet Latvijā atkal krīt krusa un dārdina pērkons (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien daudzviet Latvijā atkal novērota krusa, negaiss un īslaicīgas, bet stipras lietusgāzes, liecina meteorologu informācija un iedzīvotāju ziņojumi. Arī nedēļas nogalē gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Iedzīvotāji par krusu ziņo no Alūksnes, Jēkabpils, Cēsīm un Liepājas, lai gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās krusa nav fiksēta.

Daudzviet Vidzemē un Latgalē lietavas pavada arī pērkons un brāzmains vējš. Spēcīgākās vēja brāzmas, pēc LVĢMC datiem, novērotas Liepājā - 18 metri sekundē.

Jūras piekrastē naktī vēja brāzmas sasniegs 20 metrus sekundē

Sinoptiķi prognozē, ka naktī uz sestdienu vēja brāzmas jūras piekrastē sasniegs 20 metrus sekundē.

Dienvidrietumu, dienvidu vēja brāzmas pārējā valstī būs vājākas un tikai dažviet pārsniegs 10 metrus sekundē. Naktī dažviet nedaudz uzlīs, bet jūras un līča piekrastē iespējams stiprāks lietus un pērkona negaiss. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+10 grādiem, piekrastē līdz +13 grādiem.

Dienā laikapstākļi daudz nemainīsies. Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, piekrastē arī pērkona negaiss. Dienvidrietumu, dienvidu vējš pūtīs ar ātrumu 4-9 metri sekundē, brāzmās 12-15 metri sekundē, bet jūras krastā līdz 20 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +11..+15 grādu.

Rīgā īslaicīgs lietus gaidāms gan naktī, gan dienā. Dienvidrietumu, dienvidu vējš naktī būs mērens, bet dienā brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī ap +9 grādiem, maksimālā dienā - +14..+15 grādi.

Jau vēstīts, ka arī ceturtdien dažviet Latvijā novērota krusa un prognozes liecina, ka arī turpmākajās dienās līdz pat otrdienai saglabāsies līdzīgi laikapstākļi. Vēlāk gan pakāpeniski kļūs sausāks un lietus līs arvien retāk.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu