Ja zelta gredzenu izmet atkritumos... (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Getliņu atkritumu poligonā nonāk teju puse no Latvijas atkritumiem. Taču nereti izgāztuvē nonāk arī pa dārgai un vajadzīgai mantai, kas miskastē iemesta pārpratuma dēļ. Vai šādās situācijās vērtīgo lietu var atrast izgāztuvē? Lai klātienē pārliecinātos par šīs idejas nereālo īstenošanu, portāls TVNET devās uz Getliņu atkritumu izgāztuvi.

Varētu paveikties un izgāztuvē atrast kādu pazudušu vērtīgu lielāku lietu, taču tas varētu notikt tikai tad, ja cilvēks seko miskastes mašīnai, kurā viņam vajadzīgā manta iemesta, līdz pat izgāztuvei un uzreiz pēc kravas izgāšanas sāk meklēšanu uz vietas izgāztuvē.

“Citādi varbūtība, ka atradīsies, tuvojas nullei,” intervijā portālam TVNET saka atkritumu poligona apsaimniekotāja “Getliņi Eko” tehniskais direktors Aigars Pēkšēns, kurš izrāda izgāztuves teritoriju.

Mazāku lietu, piemēram, zelta gredzenu atrašana ir gandrīz nereāla.

“Aizmirstiet!” viņš saka, komentējot šo ideju.

“Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki zvana un saka, ka viņi izmetuši somiņu, bet tajā kāda vērtīga lieta,” viņš dalās pieredzē. Pēdējā laikā gan viņam nav nācies saskarties ar šādiem gadījumiem.

Lai pamatotu pazudušo mantu neiespējamo atrašanu, Pēkšēns min skaitļus - ik dienas Getliņos nonāk vidēji tūkstotis tonnu dažādu atkritumu. Tajā pašā dienā tie tiek arī saspiesti.

Foto: LETA

Atrod zagtas mantas

Bijis arī gadījums, kad atkritumu izgāztuvē atrasti kāda zviedra dokumenti. Ārvalstnieks bijis apzagts – nauda no maka paņemta, bet dokumenti izmesti. Poligona darbinieki sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību dokumentus nogādāja nogādāja šim cilvēkam.

“Tās atrašanas ir vairāk nejaušas,” viņš saka, atgādinot, ka iepriekš poligonā dzīvoja bezpajumtnieki un viņiem gan izdevās atrast dažādas vērtīgas lietas. Tagad šādu cilvēku poligona teritorijā vairs neesot un atrast pazudušu lietu vairs nav iespējams: “Šodien tas vairs nestrādā.”

Lielākā miskaste Latvijā

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Getliņu atkritumu poligona kopējā platība ir 87 hektāri, no kuriem aptuveni divas trešdaļas aizņem atkritumu izgāztuves.

Ik dienas poligons uzņem desmitiem kravas automašīnu ar atkritumiem.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu