Neēd gaļu un galva vairs nesāp (410)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta vadošais pētnieks, matemātikas doktors Andris Buiķis gaļu neēd jau aptuveni 40 gadus. Profesors intervijā portālam TVNET dalās pieredzē, kā ar gaļas neēšanu viņš ticis vaļā no galvassāpēm.

Pirms tam viņam regulāri bija spēcīgas galvassāpes. Profesors gadiem ilgi lietojis stiprus pretsāpju līdzekļus.

“Tagad jau ir tuvu 40 gadiem, kopš es nelietoju gaļu, un galvassāpes man ir pilnīgi pārgājušas. Es vairs nezinu, kas ir galvassāpes.”

Gaļas nelietošanu uzturā savulaik Buiķim ieteica kāda daktere gados. Pēc pāris gadiem, kad bija konstatējis izmaiņas, viņš mēģinājis ar ārsti satikties, taču diemžēl “sakarīgā daktere” jau bija mirusi.

“Viņa man toreiz teica, ka ir tādi gadījumi, ka cilvēks var nelietot gaļu. Toreiz es nebiju gatavs, bet pēc tam lasīju Austrumu, Indijas filosofiju un nonācu pie tā, ka dzīvnieku gaļa man ir nesimpātiska.”

Gaļa man ir pilnīgi vienaldzīga.

“Citi var ēst, gaļa var smaržot – tā mani neietekmē,” profesors stāstīja un piebilda, ka zivis un olas viņš uzturā gan lietojot.

Aptuveni pirms desmit gadiem Buiķis gan pamēģinājis notiesāt pusi kotletes, taču dabūjis saindēšanos uz četrām dienām.

Gaļu neēd arī matemātiķa vecākā meita. Viņa pati pusaudžu vecumā pieņēma šo lēmumu. “Viņa pēkšņi saka: “Tēti, es iešu tavās pēdās!” Es pārbijos – ko viņa sāks studēt? Viņa saka: “Nē, es arī nelietošu gaļu.” Viņa ļoti izteikti nelieto.”

Galvassāpes Latvijā saista ar zemestrīci Rumānijā

Saistībā ar galvassāpēm profesors dalījās arī kādā piedzīvotā notikumā, kas apliecina, ka pasaulē daudz kas ir saistīts neredzamām saitēm.

Pirms aptuveni 40 gadiem Rumānijā bija ārkārtīgi spēcīga zemestrīce. Tā atstājusi milzīgu ietekmi pat Latvijā: “Man toreiz bija izteiktas galvassāpes. Tai vakarā man vienkārši traģiski sāpēja galva. Biju pilnīgi izmisumā.

Pēkšņi pusdesmitos vakarā konstatēju, ka galva vairs nesāp.

Nākamajā dienā skatos televīzijas raidījumu, kur rāda to briesmīgo zemestrīci.

Tur rāda, kā pulkstenis, kurš bija iekārts stabā uz ielas, nogāzies un apstājies divas minūtes pirms pusdesmitiem. Sāku domāt un atcerējos, ka tieši tajā brīdī nenormālās galvassāpes ir pārgājušas, es jūtos normāli. Tas man pašam noņēma aizspriedumus. Es savā dzīvē pārbaudīju, ka reāli tā var notikt.”

Kāda, portāla TVNET lasītāj, ir Tava pieredze saistībā ar gaļas (ne)ēšanu un veselīgu dzīvesveidu? Lūdzu, raksti komentāros vai arī uz e-pasta adresi women@tvnet.lv!

Komentāri (410)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu