Informācija par radioaktīvu liellopa gaļu izraisa paniku Japānā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānā paniku izraisījusi informācija par radioaktīvu liellopa gaļu no Fukušimas prefektūras, kas piegādāta 36 no 47 valsts prefektūrām un 31 prefektūrā varētu jau būt nonākusi pārtikā, ziņo nacionālā raidsabiedrība NHK un izdevums "Asahi Shimbun".

Pēc martā notikušās avārijas Fukušimas atomelektrostacijā (AES) tur lopbarībā izmantots siens ar augstu radioaktīvā cēzija līmeni.

Šobrīd zināms, ka no Fukušimas uz citām prefektūrām izvadāta 132 liellopu gaļa.

Paredzams, ka valdība otrdien pieņems lēmumu pilnībā aizliegt Fukušimas prefektūrā audzēto liellopu gaļas piegādi patērētājiem. Iespējams arī, ka aizliegums atkarībā no radioaktivitātes mērījumu rezultātiem varētu aptvert plašāku teritoriju.

Kopš 11.marta, kad postoša zemestrīce un cunami izraisīja Fukušimas atomelektrostacijā nopietnāko kodolkatastrofu pasaulē kopš Černobiļas avārijas 1986.gadā, Japānas valdība joprojām nav izveidojusi centralizētu radioaktivitātes kontroles sistēmu, atstājot visas pārbaudes vietējo varas iestāžu ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu