Lielā talka Rīgā noslēgsies ar pasākumu Kronvalda parkā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lielā talka Rīgā noslēgsies ar atpūtas pasākumu Kronvalda parkā, kas notiks no plkst.15 līdz 17, informēja takas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā. Kronvalda parkā talkas dalībniekus ar siltu zupu pusdienās sagaidīs Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona virtuve, kas palīdzēs uzņemt jaunu spēku pēc cītīgas strādāšanas.

Parkā tiks radīta festivāla noskaņa ar teritorijā izvietotām dažādu aktivitāšu teltīm. Rīgas Skolēnu dome un maizes ceptuve «Latvijas maiznieks» atraktīvākajiem talciniekiem piedāvās svētku mielastu ar gardām «Latvijas maiznieka» tortēm, Jaunsardzes informatīvajā teltī noritēs dažādas spēka pārbaudes, atkritumu apsaimniekotāji «L&T» piedāvās sportiskas aktivitātes ar PET pudelēm, bet «Pēdas LV» teltī būs zīmēšanas meistardarbnīca.

Pie Rīgas brīvostas pārvaldes atradīsies svētku noskaņas rosinoša mūzikas skatuve, kur Latvijas Radio 2 dīdžejs Aivis atskaņos populāras latviešu melodijas. Pasākumu vadīs spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš organizēs atrakcijas apmeklētājiem parka teritorijā un pieteiks Lielās talkas atbalstītāju sagatavotus priekšnesumus.

Plkst.16 Kronvalda parkā tiks svinīgi atklāta nodibinājuma «Rīga 2014» veidota PET pudeļu korķīšu karte, kuras radīšanā roku pielikuši visi tie Latvijas iedzīvotāji, kas piedalījās Lielās talkas un Latvijas Radio 2 organizētajā korķīšu vākšanas akcijā. Pēc kartes izgatavošanas tā tiks iemūžināta fotogrāfijā un nosūtīta kā sveiciens no Latvijas visām pasaules valstīm, kuras šogad iesaistījušās «Let's do it! World Cleanup 2012» akcijā un šogad organizē Lielo talku.

Valstis, kurās šogad norisinās Lielās talkas pasākumi, pasaules kartē tiks atzīmētas ar «Coca-Cola» dzērienu korķīšiem, tādējādi simbolizējot arī «Coca-Cola Hellenic», viena no pasaulē lielākajiem «The Coca-Cola Company» produktu ražotājiem un izplatītājiem, ilgtspējīgo pieeju uzņēmējdarbībai, domājot gan par vides jautājumiem, gan investīcijām vietējā kopienā, vēstīja Jaunupe-Bargā.

PET korķīšu pasaules karte būs 54 kvadrātmetrus liela, un tās veidošanā tiks izmantoti vairāk nekā 25 000 korķīšu.

Kā uzsvēra Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, pasākums Kronvalda parkā tiek organizēts galvaspilsētas talciniekiem, kuriem nekad iepriekš nav bijusi iespēja kopīgi atpūsties pēc darba, sakopjot Rīgas piesārņotās vietas.

Jau ziņots, ka Lielā talka visā Latvijā notiks 21.aprīlī un šoreiz talkā vairāk uzmanība tiks veltīta ūdenim un rūpēm par tā tīrību.

Lielā talka Latvijā notiks jau piekto gadu pēc kārtas. Lielās talkas tradīcija sākās ar vērienīgu talku 2008.gada 13.septembrī - Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu laikā.

Katru gadu talka piesaista arvien vairāk cilvēku. 2011.gadā Lielajā talkā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits - 190 000 talcinieku. 2010.gadā Lielās talkas darbos iesaistījās 150 000 līdz 160 000 dalībnieku, kas bija par aptuveni 50 000 dalībnieku vairāk nekā 2009.gadā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu