Pēc Lielās talkas Rīgā atklās PET korķīšu karti (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lielās talkas organizatori pēc talkošanas beigām sestdien pēcpusdienā Kronvalda parkā informēs par iedzīvotāju aktivitāti, atklās PET korķīšu karti, kā arī talciniekiem Rīgā būs iespēja nobaudīt zupu armijas lauka virtuvē, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā.

Pasākums notiks 21.aprīlī Kronvalda parkā plkst.15.30, kad gaidāma preses konference, kurā paziņos svarīgākās Lielās talkas aktualitātes, tiks atklāta PET korķīšu pasaules karte, kā arī norisināsies dažādas radošas aktivitātes parka teritorijā.

Karti jau no plkst.10 veidos nodibinājuma «Rīga|2014» brīvprātīgie. Karte plānota 54 kvadrātmetru liela, un tās izgatavošanā tiks izmantoti vairāk nekā 25 000 korķīšu, kurus visu pagājušo mēnesi vākuši Latvijas iedzīvotāji. Pasaules kartes izgatavošanas mērķis ir sveiciena nodošana visām tām 85 pasaules valstīm, kas iesaistījušās akcijā «Let's do it! World Cleanup 2012».

Jaunupe-Bargā arī pastāstīja, ka Rīgas talciniekus ar siltu zupu pusdienās sagaidīs Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona virtuve, kas palīdzēs uzņemt jaunu spēku pēc cītīgas talkošanas. Tiem talciniekiem, kuri vēlēsies pēc darba atsvaidzināties, būs iespēja izmēģināt pārvietojamo pirti turpat Kronvalda parkā.

Pie Rīgas brīvostas pārvaldes atradīsies svētku noskaņas rosinoša mūzikas skatuve, kur Latvijas Radio 2 dīdžejs DJ Aivis atskaņos populāras latviešu melodijas. Pasākumu vadīs spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš organizēs atrakcijas apmeklētājiem parka teritorijā un pieteiks Lielās talkas atbalstītāju sagatavotus priekšnesumus.

Lielās talkas ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību. Lielās talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008.gada 3.maijā.

Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaulē.

Lielā talka sestdien notiks no pulksten deviņiem rītā līdz trijiem pēcpusdienā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu