Lielās talkas PET pudeļu korķīšu savākts 40 reižu vairāk nekā plānots (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties Lielajai Talkai, Rīgas Kronvaldu parkā atklāta 54 m2 liela pudeļu korķīšu pasaules karte, kuras veidošanai Latvijas iedzīvotāji bija savākuši pusmiljons PET pudeļu korķīšus.

Lielajā Talkā šogad pieteikts rekordliels talkas vietu skaits, un pēc pašreizējiem datiem, šodien visā Latvijas teritorijā pulcējušies talcinieki. Visaktīvākie talkotāji bijuši Zemgalē un Latgalē, bet vismazāk tacinieku pulcējušies Kurzemes reģionā.

Kronvalda parkā vakar tika atklāta PET pudeļu korķīšu karte, kuru 6 stundas veidojuši Rīga|2014 brīvprātīgie un tās radīšanā roku pielikuši vairāk nekā 2000 Latvijas iedzīvotāju. Līdz kartes atklāšanai plkst. 16:00 Rīgā 2014 brīvprātīgie bija paspējuši saskaitīt ap 500 000 korķīšus, bet to precīzs skaits, kas varētu sasniegt vienu miljonu, tiks aprēķināts līdz nākamās nedēļas sākumam.

Pēc tam korķīši tiks nogādāti pārstrādāšanai. Pēc kartes izgatavošanas tā tika nofotgrāfēta un tiks nosūtīta kā sveiciens no Latvijas visām pasaules valstīm, kuras šogad iesaistījušās «Let's do it! World Cleanup 2012» akcijā.

Šogad talkā tika pieteikts rekordliels talkas vietu skaits – 1490 vietas -, taču ļoti liels daudzums iedzīvotāju ziņojuši, ka nodarbojas ne tikai ar atkritumu savākšanu, bet arī vides labiekārtošanu, piemēram, rotaļlaukumu un sporta laukumu iekārtošanu, kā arī koku un ziedu stādīšanu. Visvairāk talkotāju šogad pulcējušies Zemgalē un Latgalē, bet vismazāk talkojuši Kurzemes reģionā.

Pēc aptuveniem aprēķiniem šogad Lielajā Talkā vienojušies 210 000 talcinieku. Starp interesantākajiem atkritumiem atradušies 69 kurpju pāri Valkā, 100 pudeles liķiera «Moka» Naukšēnos, savukārt Grobiņas evanģēliski luteriskā draudze Priediena senkapos atraduši grāmatu «Kamasūtra».

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu