Lielajā talkā piedalījušies aptuveni 210 000 iedzīvotāju (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad Lielajā talkā Latvijas sakopšanā piedalījušies ap 210 000 iedzīvotāju, liecina talkas organizatoru pirmās aplēses.

Tādējādi pārspēts pagājušā gada talcinieku skaita rekords, kad sakopšanas darbos piedalījās 190 000 iedzīvotāju. Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā pastāstīja, ka šogad visaktīvāk talkojuši zemgalieši, otrajā vietā ierindojusies Latgale, trešajā - Vidzeme, bet slinkākie talkotāji bijuši kurzemnieki - Kurzemē bijis ievērojami mazāks talcinieku skaits, nekā citos reģionos.

Rīgas pilsēta šajā statistikā izdalīta atsevišķi, taču Jaunupe-Bargā sacīja, ka rīdzinieki bijuši ļoti atsaucīgi. Talkas koordinatoru sākotnēji prognozējuši, ka šogad Rīgā savākto atkritumu apjoms varētu būt mazāks, nekā iepriekšējā gadā, tomēr jau tagad zināms, ka galvaspilsētā savāktas 175 tonnas atkritumu. Šāds apjoms savākts arī 2011.gadā, taču šā gada kopējais skaitlis Rīgā varētu būt lielāks. Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 2010.gadā Rīgā Lielās talkas laikā savāktas un izvestas 385 tonnas atkritumu.

Aptuvenie dati par savākto atkritumu apjomu Latvijas reģionos būs zināma tuvākās nedēļas laikā. Plānots, ka visi atkritumi no oficiālajām talkošanas vietām tiks nogādāti poligonos līdz trešdienai.

Jaunupe-Bargā pastāstīja, ka atkritumu izvešana prasa vairāk laika arī tāpēc, ka daļa iedzīvotāju oficiāli talkas vietas nav reģistrējuši, līdz ar to organizatoriem nav informācijas, uz kurieni jādodas savākt atkritumus. Nereģistrētajās talkās savāktie maisi tiek nogādāti oficiālajās talkas vietās un atkritumu savācējiem tajās nākas atgriezties atkārtoti.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu