Rīgā Lielās talkas laikā savāktas 195 tonnas atkritumu (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoreiz Rīgā Lielās talkas laikā iedzīvotāji savākuši 195 tonnas atkritumu, no kuriem liela daļa bija stikla pudeles, PET pudeles un papīra atkritumi, aģentūru LETA informēja talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā.

Rīgas talcinieku savākto atkritumu aizvešana noritēja vēl divas dienas pēc talkas beigām, un kopumā «L&T» atkritumus uz poligonu būs izvedis no 120 talkas norises vietām. Lai nodrošinātu pilnīgu atkritumu savākšanu, darbu veica 12 atkritumu savākšanas automašīnas.

Talcinieki savākuši pārsvarā standarta piesārņojumu, taču papildus tradicionālajiem atkritumiem uz atkritumu poligonu Getliņos aizceļoja arī pārsteidzoši liels daudzums krūmu, koku zaru, lapu un skuju. Tāpat Rīgā talkas laikā dabā atrastas vairākas vannas, mēbeļu fragmenti un dažādi apģērba gabali.

Lielās talkas laikā savākto riepu svars, tāpat kā pagājušajā gadā, varētu sasniegt apmēram 10 tonnas.

Atkritumu apsaimniekotāja «L&T» direktors Reinis Ceplis atklāja, ka pagājušajā gadā Rīgā pēc Lielās talkas «L&T» izveda 175 tonnas atkritumu. Izvesto atkritumu daudzuma pieaugums skaidrojams ar to, ka gandrīz puse savākto atkritumu ir tā dēvētie zaļie atkritumi, piemēram, koku zari un lapas, kuru svars ir lielāks par, piemēram, PET pudeļu un papīra atkritumiem.

Visaktīvāk šogad Rīgā talkā piedalījušies Lucavsalas, Mārupes rajona un Dārziņu apkārtnes iedzīvotāji, jo uz šīm vietām atkritumu savākšanas mašīnas brauca vairākkārt, vēstīja Jaunupe-Bargā.

Teikas vidusskolas skolēni kopā ar «L&T» komandu šogad Lielajā talkā ne tikai vāca atkritumus, bet pie reizes tos arī šķiroja. Pavisam tika savākta pusotra tonna atkritumu, taču uz poligonu aizceļoja tikai puse, jo otra puse, ap 700 kilogramiem, bija šķirotie atkritumi - stikls un PET pudeles -, kas tika nodoti otrreizējai pārstrādei.

Jau ziņots, ka šogad Lielajā talkā Latvijas sakopšanā piedalījušies ap 210 000 iedzīvotāju, tādējādi pārspēts pagājušā gada talcinieku skaita rekords, kad sakopšanā piedalījās 190 000 iedzīvotāju.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu