Iedzīvotāji lielveikalā uzrīko flešmobu pret modificētu pārtiku (238)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst. 13:00 tirdzniecības centra «Alfa» veikalā «Rimi» notika zibakcija, kuras mērķis ir likt iedzīvotājiem aizdomāties par ģenētiski modificētās pārtikas iegādāšanu. Tā pulcēja vairākus desmitus dalībnieku, kā arī piesaistīja apkārtējo interesi. Akcija plānota arī citos lielveikalos. Zibakcijas notiek kampaņas «Paldies par Latviju – brīvu no ĢMO!» ietvaros.

(Ziņa papildināta ar foto galeriju.)

Kāda ir Latvija – brīva no ĢMO? Tā palecas no prieka!

Kā informē aculiecinieki, flešmoba dalībnieki bijuši vienkārši pircēji, kas no citiem veikala apmeklētājiem atšķīrušies ar to, ka sākuši dziedāt, dejot un lēkāt; akcijā piedalījās arī deju grupa «Dzirnas», Rīgas Improvizācijas teātra studija, koris SOLA un citi akcijas domubiedri.

Zibakcijas dalībnieki pircējiem sarūpēja pozitīvas emocijas, vien veikala vadītāja centās sazināties ar apsardzes darbiniekiem, stāstīja akcijas rīkotāji. Iespējams, ka daļa pircēju nodomāja, ka tas notiek par godu Mātes dienai.

TVNET pievienojas akcijai kā pirmais medijs, kurš atbalsta «Latviju – brīvu no ĢMO!»

Zibakcijas organizētāji ir pašmāju organizācija Latvijas Zemes draugi, kas ar šo akciju ir sākuši kampaņu «Paldies par Latviju - brīvu no ĢMO!»

Šodien divos Rīgas lielveikalos dejoja un dziedāja priecīgi patērētāji, kas vēlas svinēt to, ka Latvija ir tīra un droša vide, kurā netiek audzēti ģenētiski modificēti organismi, kā arī iedrošināt veikalus iepriecināt sabiedrību vēl vairāk un atteikties no ĢM pārtikas tirdzniecības.

Zibakcijas notiek kampaņas «Paldies par Latviju – brīvu no ĢMO!» ietvaros, kuras laikā

nākamnedēļ ar sabiedrības palīdzību veikali tiks rosināti atteikties no ģenētiski modificētas pārtikas tirdzniecības.

Sūtīt aicinājumu visiem lielākajiem Latvijas lielveikalu tīkliem iespējams no akcijas mājaslapas www.brivsnogmo.lv

Akcijas laikā arī sabiedrībā iemīļoti cilvēki, tādi kā Artūrs Irbe, Ieva Akurātere, Vestards Šimkus, kā arī portāls TVNET dalīsies pārdomās par šo pretrunīgo tēmu, kā patērētāji un Latvijas patrioti.

Piedalies konkursā! Palecies un sūti bildes! Sīkākai informācijai seko līdzi portālā TVNET

Paredzēti arī konkursi, kuros iespējams vinnēt balvas no Aerodium, Hotel AVALON un no Latvijas uzņēmējiem, kas izvēlas tirgot ĢMO brīvus pārtikas produktus.

Konkursu norisei, sākot ar 15. maiju, iespējams sekot līdzi portālā TVNET un radio STAR FM.

Akcijas organizatori aicina šonedēļ paust attieksmi, aicinot veikalus netirgot un pircējus boikotēt ĢM produktus.

Pasaulē daudz lielveikalu ir atteikušies tirgot ĢMO saturošus pārtikas produktus

Tā kā nav skaidras atbildes uz jautājumu, vai ĢM pārtika ir nekaitīga veselībai, jau vairāku gadu garumā Rietumeiropas lielveikali (Carrefour, Auchan, Lidl, Sainsbury's, Big Food Group, Coop, Marks&Spencer un citi) oficiāli atsakās tirgot ĢMO saturošus pārtikas produktus.

Arī 80% Latvijas sabiedrības neatbalsta ĢM augu izmantošanu pārtikas ražošanā, tomēr lielveikali apgalvo, ka pieprasījumā neizjūtot šo patērētāju noliedzošo attieksmi.

Taču, kā zināms, ĢMO saturošus produktus veikalos vēl joprojām ir grūti identificēt, un bieži veikali neievēro likuma prasību un uzskatāmi neatdala šīs preces savrup no pārējiem produktiem, kā to prasa ĢMO Aprites likums.

Šobrīd, Latvijas veikalos atļauts tirgot produktus, kas satur ĢM soju, kukurūzu, rapsi, kokvilnu un cukurbietes.

Populārākie produkti - augu eļļa, margarīns, konditorejas izstrādājumi un citi.

ĢM augi neglābj pasauli no bada, bet nodara ievērojamu kaitējumu apkārtējai videi

Kā liecina vairāk nekā desmit gadus ilgā ģenētiski modificētu (ĢM) augu audzēšanas pieredze pasaulē, ĢM augi neglābj pasauli no bada, bet nodara ievērojamu, neatgriezenisku kaitējumu apkārtējai videi, apdraud lauksaimniecības ilgtspēju, kā arī rada nelabvēlīgas sociālekonomiskās sekas tajās pasaules valstīs, kur tie tiek audzēti.

Pērkot ĢMO pārtiku, mēs veicinām ģenētiski modificētu augu audzēšanu citās valstīs.

Vairāk par akciju

Komentāri (238)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu