Palecies, atbalstot no ĢMO brīvu Latviju (68)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kampaņā «Paldies par Latviju – brīvu no ĢMO!» iesaistījušās arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, aicinot iedzīvotājus atteikties no ģenētiski modificētiem produktiem. TVNET, kas ir viens no akcijas atbalstītājiem, mudina tajā iesaistīties arī savus lasītājus un piedalīties fotokonkursā, kurā galvenās balvas ieguvējs izbaudīs lidojumu vēja tunelī «Aerodium».

Lai piedalītos konkursā, ir jāiesūta foto ar sevi lēcienā, līdzīgi kā to izdarījuši kampaņas «Brīvs no ĢMO» vēstnieki - pianists Vestards Šimkus, horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, modes māksliniece Šeila, TV raidījumu vadītājas Evelīna Strazdiņa un Kristīne Virsīte, kā arī mūziķis Kaspars Zlidnis.

Evelīna Strazdiņa
Evelīna Strazdiņa Foto: Publicitātes foto

Šis lēciens simbolizē to, kāda ir Latvija, brīva no ĢMO, - tā palecas aiz prieka! Pagājušajā nedēļas nogalē vairākos tirdzniecības centros norisinājās šī zibakcija, kurā iesaistījās desmitiem dalībnieku. Pēc notikušā flešmoba no modificētajiem produktiem atteikušās vairākas veikalu ķēdes, bet šis ir tikai akcijas pats sākums.

Konkursa norisei varēs sekot līdzi TVNET, savukārt izjustākā lēciena autors tiks paziņots 25.maijā, radio «Star FM» raidījuma «Autopilots» ēterā. Lasītāji ir aicināti par savu nostāju informēt arī veikalus un mudināt nepārdot ģenētiski modificētu pārtiku.

Kaspars Zlidnis
Kaspars Zlidnis Foto: Publicitātes foto

Vairāk par kampaņu "Brīvs no ĢMO" mājaslapā

Pasaulē daudz lielveikalu atteikušies tirgot ĢMO saturošus pārtikas produktus

Tā kā nav skaidras atbildes uz jautājumu, vai ĢM pārtika ir nekaitīga veselībai, jau vairāku gadu garumā Rietumeiropas lielveikali (Carrefour, Auchan, Lidl, Sainsbury's, Big Food Group, Coop, Marks&Spencer un citi) oficiāli atsakās tirgot ĢMO saturošus pārtikas produktus.

Arī 80% Latvijas sabiedrības neatbalsta ĢM augu izmantošanu pārtikas ražošanā, tomēr lielveikali apgalvo, ka pieprasījumā neizjūtot šo patērētāju noliedzošo attieksmi.

Taču, kā zināms, ĢMO saturošus produktus veikalos vēl joprojām ir grūti identificēt, un bieži veikali neievēro likuma prasību un uzskatāmi neatdala šīs preces savrup no pārējiem produktiem, kā to prasa ĢMO Aprites likums.

Šeila
Šeila Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Latvijas veikalos atļauts tirgot produktus, kas satur ĢM soju, kukurūzu, rapsi, kokvilnu un cukurbietes.

Populārākie produkti - augu eļļa, margarīns, konditorejas izstrādājumi un citi.

ĢM augi neglābj pasauli no bada, bet nodara ievērojamu kaitējumu apkārtējai videi

Kā liecina vairāk nekā desmit gadus ilgā ģenētiski modificētu (ĢM) augu audzēšanas pieredze pasaulē, ĢM augi neglābj pasauli no bada, bet nodara ievērojamu, neatgriezenisku kaitējumu apkārtējai videi, apdraud lauksaimniecības ilgtspēju, kā arī rada nelabvēlīgas sociālekonomiskās sekas tajās pasaules valstīs, kur tie tiek audzēti.

Pērkot ĢMO pārtiku, mēs veicinām ģenētiski modificētu augu audzēšanu citās valstīs.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu