Arī Latvijas slavenības ir pret ģenētiski modificētu pārtiku (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Pagājušajā nedēļā ar dažādām aktivitātēm norisinājās akcija «Paldies par Latviju - brīvu no ĢMO!». Akcijas laikā Latvijas veikali tika uzrunāti ar aicinājumu vairs netirgot ģenētiski modificētus organismus (ĢMO) saturošu pārtiku. Kopš akcijas sākuma 13.maijā lielveikaliem ir nosūtītas jau vairāk nekā 1000 vēstuļu.

Rimi atsakās no ĢMO

Uz šo aicinājumu atsaucās RIMI Latvia (Rimi un Supernetto veikali), oficiāli paziņojot, ka turpmāk vairs netiks veikti iepirkumi ar ĢMO saturošiem produktiem. Savukārt SIA «Palink» (IKI un Cento veikali) informēja, ka jau ir izstrādājis un ieviesis noteikumus, kas liedz šā uzņēmuma veikalos tirgot ĢMO saturošus produktus. Arī Stockmann informēja akcijas organizatorus par savu politiku netirgot marķēto ĢMO pārtiku.

Akcijas organizatori norāda, ka pārējie veikalu tīkli vēl nav snieguši atbildes uz jautājumu par savu turpmāko politiku attiecībā uz ĢMO saturošas pārtikas tirdzniecību. Tādēļ akcijas laiks tiek pagarināts.

Paužot pateicību par Latviju - brīvu no ĢMO, pie veikaliem vēršas arī Latvijas slavenības. Tuvāko dienu laikā uz pārējo astoņu veikalu tīklu vadību e-pastiem tiks nosūtīti video ar 15 Latvijas sabiedrībā iemīļotu cilvēku viedokli, kuri kā vienkārši patērētāji un Latvijas patrioti stāstīs savu viedokli par ĢMO pārtiku. Pirmajos divos video savu viedokli pauž ārste Ilze Aizsilniece, Ints Teterovskis un Ieva Akurātere, kā arī Vestards Šimkus, modes māksliniece Šeila un Latvijas institūta direktore Karina Pētersone. Jaunākos video var skatīt akcijas lapā www.brivsnogmo.lv

Aicina paust savu noliegumu ĢMO pārtikai

Arī visa sabiedrība tiek aicināta turpināt paust savu noliegumu ĢMO pārtikai un sūtīt aicinājumus veikaliem. No akcijas lapas www.brivsnogmo.lv katram iespējams nosūtīt vēstuli Latvijas veikaliem ar aicinājumu netirgot ĢMO pārtiku un tādā veidā atbalstīt Latviju kā valsti, kurā ne tikai neaudzē ģenētiski modificētus (ĢM) kultūraugus, bet arī netirgo no tiem ražotu pārtiku.

Akcijas organizatori aicina kopīgi veicināt atbildīgu patēriņu, jo, arī importējot ĢMO pārtiku, mēs atbalstām ĢM kultūraugu audzēšanu un to izraisīto kaitējumu citās valstīs. Būsim atbildīgi par ilgtspējīgu lauksaimniecību pasaulē!

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu